Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan ile yeni bir sayfa açtık

11:05, 14/02/2023, SalıG: Güncelleme: 12:48, 14/02/2023, Salı
IHA
Bakan Çavuşoğlu: Yunanistan ile yeni bir sayfa açtık
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail-Türkiye iletişimini değerlendiren Çavuşoğlu, "İlk defa bir araya geldik. İlişkilerimiz yeni bir döneme girdi" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail ile olan ikili ilişkiler ve Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem ele alındı.


"İş birliğimiz artıyor"


Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "İlk defa bir araya geldik. İlişkilerimiz yeni bir döneme girdi. Üst düzey bir çabaya girildi. Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı temelinde istişarelerimiz sürecek. Filistin meselesinde tırmanan gerilimin azalması için beklentilerimizi bugün gündeme getirdik. İki devletli çözüm çabalarına zarar verecek adımlardan kaçınılmasını istiyoruz. Mescid-i Aksa’nın statüsünün korunması önemli. İsrail hükümetin de bu statünün korunması için istekli olduğunu gördük. Dolayısıyla bu durum hem dünya hem de İsrail’in kendisi için hassas. Artık bölgemizde barış olsun istiyoruz" dedi.


"Yunanistan ile yeni bir sayfa açtık"


Deprem zamanındaki dayanışmayı da yorumlayan Çavuşoğlu, "Deprem zamanı dayanışmasıyla Yunanistan ile yeni bir sayfa açtık" sözlerine yer verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ise şu açıklamalarda bulundu:


"İsrail hükümeti ve İsrail adına en içten başsağlığı dileklerimizi ve desteklerimizi iletmek istiyorum. Geçtiğimiz 100 yıl içinde en büyük felaketlerden biri bu. Resmi heyetlere ilaveten yüzlerce telefon alıyorum, İsrail halkından, STK’lardan Türkiye’ye gelmek, yardımcı olmak istiyorlar. Depremden 12 saat sonra ilk ekibi gönderdik. Yüzbinlerce ton insani yardım sağlandı, sahra hastanesi kuruldu. Bugün ziyaret edeceğim. Türkiye, İsrail’in 2012 yılındaki yangınında bize yardımcı olmuştu. Bunun için teşekkür etmek istiyorum. İsrail 1999 depreminde de buradaydı. Biz burada olmaya devam edeceğiz. Şunun haberini de vermek istiyorum, İsrail’den Türkiye’ye iki gün içinde uçuşlar başlayacak. İkili ilişkileri eski seviyesine getireceğiz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. İsrail, Türkiye’nin yanındadır."


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026