Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Yeni lojistik merkezler kurulacak

15:41, 24/03/2023, Cuma
AA
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Yeni lojistik merkezler kurulacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1. Lojistik Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda alınan Gaziantep ve Kocaeli’de yeni lojistik merkezlerin kurulmasına yönelik karara ilişkin "Kurulacak lojistik merkezler, ülkemizin ihracatı ve ithalatına önemli katkılar sağlayacak. Gaziantep ve Kocaeli ekonomisi daha güçlü olacak." ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 1. Lojistik Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kurul, Lojistik Ana Planı’nın (U2053) hayata geçirilmesi, plan dahilindeki lojistik altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin önceliklendirilerek inşa süreçlerinin takip etme amacı doğrultusunda yeni kararlar aldı.

Bu kapsamda, Gaziantep ve Kocaeli’de yeni lojistik merkezlerin kurulmasına karar verildi. Rekabet avantajına sahip entegre ulaştırma sisteminin önemine işaret edilen toplantıda, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından önemi bir kez daha anlaşılan "afet lojistiği" ve "afet risk yönetimde ulaştırma ve lojistik prensipleri” konuları da tüm paydaşlarca ele alındı.

Bakan Karaismailoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, söz konusu illerde kurulacak lojistik merkezlerin Türkiye'nin ihracatı ve ithalatına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Gaziantep ve Kocaeli ekonomisi daha güçlü olacak." ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın uluslararası ticaretin yeni bir döneme girmesine neden olduğuna dikkati çekerek, bu gelişmelerin ardından Türkiye’nin stratejik öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti.

"Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma" hedefiyle çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Zorlu süreçten geçtiğimiz bu dönemde ülkemizi daha da ileriye taşımak için hem deprem bölgesinde hem de diğer illerimizde projelerimizi sürdürüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni lojistik merkezi Kocaeli’de 800 hektar alana kurulacak

Türkiye’nin ulaşım ağının kritik noktalarında yer alan, yük akışının yüksek olduğu Kocaeli ve Gaziantep’te kurulacak yeni lojistik merkezler Türkiye'nin ihracatı ve ithalatına önemli katkılar sağlayacak.

Petrol, madencilik, gıda, içecek ve otomotiv sanayi ürünleri gibi katma değerli grupların üretiminde en fazla paya sahip olan Kocaeli’de yer alacak merkezin, 800 hektarlık alan üzerine kurulması planlanıyor. Lojistik Ana Planı ışığında yapılan modellemede başta Kocaeli Körfezi olmak üzere İstanbul’a önemli katkılar sunması bekleniyor.

Türkiye ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi sanayisinin önemli merkezlerinden ve ağır taşıt trafiğinde transit geçişlerin çok yüksek olduğu Gaziantep’te lojistik merkezi Şehitkamil bölgesine kurulacak. Bu Türkiye’nin ulaştırma politikasının temel amaçlarına uygunluğunun yanı sıra bölgenin yeniden ve eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırılması için de önemli bir adım olacak.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026