Bakan Kaya'dan İstanbul'da ilk açıklama: Kaba muameleye maruz kaldık

Yeni Şafak
12:09, 12/03/2017, PazarG: Güncelleme: 13:46, 12/03/2017, Pazar
IHA
Diğer
Bakan Kaya'dan İstanbul'da ilk açıklama: Kaba muameleye maruz kaldık
Bakan Kaya, Enerji Bakanı Berat Albayrak'la birlikte kameraların karşısında.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye toprağı sayılan Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na girmesi polis zoruyla engellendi. Bakan Sayan Kaya, Almanya’nın Köln-Bonn Havaalanı'ndan hareket eden özel uçakla İstanbul'a geldi. Bakan Kaya ilk açıklamasında, "5 kişilik ekibim gözaltına alındı. Kaba muameleye maruz kaldık" dedi.

Hollanda uluslararası hukuku ve diplomatik gelenekleri hiçe sayıp eşkıyalığa soyundu. Önce Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal eden faşist hükümet, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye toprağı sayılan elçilik binasına girmesini de polis zoruyla engelledi. Bunlarla yetinmeyen ırkçılar, Türkiye Başkonsolosu'nun elçilik binasından çıkışını yasakladı.



Hollanda'nın diplomatik skandala neden olacak şekilde Almanya'ya sınır dışı ettiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Almanya'nın Kuzey Renvestfalya eyaleti başkenti Düsseldorf'a geçti.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayan Kaya, Almanya'nın Köln-Bonn Havaalanı'ndan hareket eden özel uçakla İstanbul'a geldi. Bakan Sayan Kaya, Atatürk Havalimanı'na geldi. Bakan Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la birlikte kameraların karşısına geçti



"Çekindiler ve korktular"

Bakan Albayrak:


"Dün akşam diplomasi açısından bri çok meslektaşımızla iletişimi içerisinde olduk. Bir çoğu bu durumu yanlış bulduklarını kamuoyu karşında ifade etmekten çekindiler ve korktular. Avrupa'nın geleceği açısından kaygı verici ve Avrupa idealinin tehdit altında olduğunu gösteriyor."



"5 kişilik ekibim gözaltına alındı"

Bakan Sayan Kaya:


Gayriahlaki muameleyle karşı karşıya kaldık. Hollanda'da acı bir gece yaşadık. 5 kişilik ekibim gözaltına alındı. Sınırda 1,5 saat bekletildik. Vatandaşlarımıza atlarla köpeklerle saldırıldı. Hollanda basın mensuplarını yerlerde sürükledi. Maslahatgüzarımzı ve benim 5 kişilik ekibim gözaltına alındı. Hollandalı polisler eşliğinde Almanya polis merkezine götürüldük. Kaba ve sert muameleye maruz kaldık. Tüm dünya gördü. En temel ihtiyaçlarımızın karşılanması bile engellendi. Hareket özgürlüğümüz konuşma özgürlüğümüz kısıtlandı. 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL'i sorgulayan Batı, dün gece yaşananlar üzerine OHAL ilan etti."












Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026