|

Bakan Pekcan: Stratejik hedefimizin AB'ye tam üyelik

Ticaret Bakanı Ruhsar Bakan Pekcan yaptığı açıklamada, "Her fırsatta stratejik hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunun altını çiziyoruz. AB ile ilişkilerimize bu anlayış içinde yaklaşıyoruz. Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif bir gündem için fırsat mevcut. Bunun için çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

12:05 - 24/02/2021 Çarşamba
Güncelleme: 15:02 - 24/02/2021 Çarşamba
AA
Bakan Pekcan
Bakan Pekcan
Ticaret Bakanı Ruhsar Bakan, Avrupa Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile video konferans yöntemiyle görüştü. Görüşmede, Türkiye ile AB arasındaki ikili ve ticari ilişkiler ve iş birliğinin karşılıklı çıkar ve anlayış temelinde geliştirilmesine yönelik öncelikli gündem konuları ele alındı. Pekcan, Türkiye'nin, AB'ye aday ülke ve Gümrük Birliği ortağı olarak AB ile ilişkilerine büyük önem verdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin halihazırda AB ile ileri seviyede bir bütünleşme tesis etmiş olduğunu belirtti. Pekcan, "
Her fırsatta stratejik hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunun altını çiziyoruz. AB ile ilişkilerimize bu anlayış içinde yaklaşıyoruz.
" ifadelerini kullandı.

  • İki taraf arasındaki tam üyelik sürecinin bir aşaması olan Gümrük Birliği ilişkisinin, bu zamana kadar karşılıklı birçok kazanım sağladığını belirten Pekcan, ancak mevcut yapının artık günün gereklerine cevap vermekte yetersiz kaldığını hatırlattı.

"Gümrük Birliği'nin güncellenmesini AB ülkelerindeki iş dünyası da destekliyor"

Pekcan, uluslararası ekonomik ve ticari gelişmeler karşısında Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkileri ileri taşımanın, Avrupa bölgesindeki değer zincirlerinin güçlendirilmesi ve rekabetçiliklerinin artırılması bakımından fırsatlar sunduğunu bildirdi. Bakan Pekcan, Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif bir gündem için fırsatlar bulunduğunu, bunun için çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.
Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'nin pandemi döneminde önem kazanan hizmetler ve e-ticaret gibi yeni alanları kapsayacak şekilde genişletilmesinin ve mevcut yapısal sorunlarının giderilmesinin önemine dikkati çeken Pekcan, sürecin hem Türkiye'deki hem de AB ülkelerindeki iş dünyası tarafından desteklediğini bildirdi.
#bakan pekcan
#ab
#türkiye
3 yıl önce