|

Bakan Soylu CHP'li dört belediyenin adını vererek duyurdu: Terör örgütleriyle neler yaptıklarını haftaya anlatacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Terör Soruşturmaları (Belediyeler)' yazılı kırmızı bir defteri havaya kaldırarak, "Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım." dedi.

20:46 - 18/11/2022 Cuma
Güncelleme: 22:07 - 18/11/2022 Cuma
DHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

DÖRT CHP'Lİ BELEDİYEYİ İŞARET ETTİ

Bakan Soylu, görüşmeler sırasında yaptığı açıklamada CHP'li belediyelerin terör örgütleriyle kirli iş birliklerini ifşa edeceğini açıkladı.

Bakan açıklamasında,
"Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım."
ifadelerini kullandı.

KIRMIZI DEFTERİ HAVAYA KALDIRDI

Soylu, "Terör Soruşturmaları (Belediyeler)" yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırarak şunları söyledi:

"Sonuç burada. Hiç kimseyi suçlamanın bir anlamı yok. Önümüzdeki hafta basın toplantısı ile açıkladığımda sizin söylediğinizin nasıl yalan olduğunu, belediyelerin nasıl terör örgütlerine peşkeş çekildiğini söylerim. Bütün belgeleri ile beraber Mersin Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, Ataşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle ilgili terör örgütlerine neler yapıldığını göstereceğim. Hem anlaşma yapacaksın HDP ve PKK ile hem terör örgütlerinin üyelerini oraya koyacaksın hem de diyeceksin ki: Bunun suçlusu İçişleri Bakanlığıdır. Yok öyle."


#Süleyman Soylu
#Mersin Büyükşehir Belediyesi
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1 yıl önce