|

Bakan Soylu Gara operasyonunun detaylarını anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara operasyonunun detaylarıyla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda bilgi verdi. 13 şehidin kaçırıldığı dönemde Milletvekili Öznur Çalık'ın Pervin Buldan'ı aradığını söyleyen Bakan Soylu, ''Pervin Buldan dedi ki, 'biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar'. 10 tane çocuğa acımayan, askerime, polisime ve oradaki kahraman jandarmama acımayan sivil vatandaşıma acır mı?'' ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, terör örgütüyle ilişkisi olanlara ise şöyle seslendi: Terör örgütünden vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütüne yaslanan hain oğlu haindir.

15:30 - 16/02/2021 Salı
Güncelleme: 16:37 - 16/02/2021 Salı
Yeni Şafak
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Meclis'te Gara operasyonunun detaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

''Bütün milletimizin başı sağ olsun. Derdimiz ne bizim Gara'da? Niçin Hakurk, niçin Haftanin, niçin buralara giriyoruz? 2019 yılında terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70'i o bölgelerden bize geldi

Gönlümüzle,üzerimize düşen meselenin nasıl yapılacağını bilerek bize verilen sorumluluğu bu dünyada da diğer dünyada da yerine getirebilmek için çalışıyoruz.

ŞEHİT BABASI: GAM YOK KEDER YOK

Dün gece 12 aileyi aradım. Müslüm Altuntaş'ın babası Şevket Altuntaş'ın başımız sağ olsun dememe izin vermeden 'Gam yok keder yok' sözleri bize bir ders daha verdi. Birçok şehit cenazesine katıldım ama bu kadar uzun ve yorucu süreçten sonra ailelerin bu metaneti ifade etmek istiyorum ki bize bir ders daha verdi.

HİÇBİRİ PİKNİĞE GİDERKEN KAÇIRILMADI

Bu çocuklarımızın hiçbiri pikniğe giderken kaçırılmadı. Kimisi bayramdan dönerken kaçırıldı. Kimisi 'üniversite imtihanını kazanabilir miyiz' diye açıköğretim imtihanına giderken kaçırıldı. Kimisi bayramda kimisi eşinin çocuğunun yanından kaçırıldı.

BİZ BU AİLELERE EVLAT OLDUK

Yaklaşık 5 yıldır bu olayı hükümetimizin tüm birimleriyle birlikte yaşıyoruz. Biz, bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık, Allah şahittir, evlat olduk. Her üç ayda bir görüştük. Ama kimlerin nasıl görüştüğünü, bu ailelerimizi nasıl istismar etmeye çalıştıklarını, nasıl PKK'ya yönelik yeni bir alan açmak için çaba sarf ettiklerini söyleyeceğim

Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra aileleri ölümde de istismar ettiler, çıkın açıklama yapın dediler.

TERÖR ÖRGÜTÜNDE YASLANAN HAİN OĞLU HAİNDİR
  • FETÖ'nün müptezellerden PKK'nın müptezellerine kadar... Terör örgütünden vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütüne yaslanan hain oğlu haindir.

O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi?

PERVİN BULDAN: BİRAZ MİSAFİR EDİP BIRAKACAKLAR

Bu katliamların nasıl olduğunu ne zaman olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.



1987'de 16 şehit, 10 çocuk 2 kadın. Bunlara acımayan benim polisime benim askerime benim kahraman jandarmama acımayanla neyin muhasebesini yapıyoruz.


#süleyman soylu
#gara
3 yıl önce