|

Akşener'in istifasını getiren istismarın hikayesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DYP'li 32 ilçe başkanıyla 2000'de Meral Akşener'in istifasını istediği gün çekilen fotoğrafın hikayesini anlattı. Soylu, Meral Akşener'in istifasına ilişkin "İstismar ortaya koydu, Çiller'i hayal kırıklığına uğrattı. Parti içi muhaliflikten öteydi duruşu" şeklinde cevap verdi.

Yeni Şafak
22:46 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:11 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Soylu, İstanbul İl Başkanı sıfatıyla 32 DYP ilçe başkanını yanına alarak bir basın toplantısı düzenledi ve Akşener'i 'hainlikle' suçlayarak istifa etmesini talep etmişti. Arşiv: AA
Soylu, İstanbul İl Başkanı sıfatıyla 32 DYP ilçe başkanını yanına alarak bir basın toplantısı düzenledi ve Akşener'i 'hainlikle' suçlayarak istifa etmesini talep etmişti. Arşiv: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeni Şafak Gazetesi’nin Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından yapılan canlı yayının konuğu oldu.

Bakan Soylu, 2000'li yıllarda Doğru Yol Partisi (DYP)'nin istenmeyen ismi ilan edilen Meral Akşener'in istifasını istemişti. Soylu, İstanbul İl Başkanı sıfatıyla 32 DYP ilçe başkanını yanına alarak bir basın toplantısı düzenleyerek Akşener'in istifasını talep etmişti.

Soylu, o döneme ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:
  • “Aslında çok derin bir alt yapısı var bu fotoğrafın. Bir kısmını burada söyleyebilirim. 1999 kongresiydi sanırım Akşener, Tansu hanıma karşı kurulan kongrede hareket etti. Tansu Hanım, Akşener'e önemli sorumluluklar vermişti. Şehit aileleriyle ilgili ve aynı zamanda bütün meselelerin içeresine müdahil etmişti. Meral Akşener'in kim olduğunu toplum bilmiyor. Biz beraber çalıştık. Önemli bir özelliği mesela 6-7 aydan sonraki bir olayı sürdüremez. Bir devamlılık sorunu vardır. Bulunduğu bir çizgi içerisinde istikrarlı değildir. İkincisi Tansu hanım kendisine partide önemli görev vermişti. O bu dönemde aldığı görevlerden birinde istismar ortaya koydu ve parti camiasında herkes bilir. Bu istismar sayesinde Tansu Çiller'i hayal kırıklığına uğrattı. Çiller, Akşener'in partiden gitmesi için ortak bir karara vardılar. Hem başkanın hem de partinin güvenini istismar etti. Sağda solda partiye yönelik sözler üzerine başkanlık üzerine böyle bir açıklama yaptık."
#Süleyman Soylu
#Meral Akşener
6 yıl önce