|

Bakan Soylu'dan milli iradeyi hedef alan emekli amirallere tepki: Üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz ya diğerleri...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 103 Emekli Amiralin küstah tehdit bildirisine, "Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri..." ifadeleriyle tepki gösterdi.

10:10 - 4/04/2021 Pazar
Güncelleme: 10:26 - 4/04/2021 Pazar
Diğer
Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

Deniz Kuvvetlerinden emekli 103 eski amiral gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve görevdeki bir amiralin cübbe ve takkeli fotoğrafını konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran bildiri yayınladı. Gece yarısı yayınlanan bildiride emekli askerler, Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasından endişe duyduklarını ifade ettikten sonra geçmişte yayınlanan muhtıralara benzer bir üslupla siyasetçilere ayar vermeye kalkıştı.

Emekli askerlerin bildirisine Hükümet ve AK Parti’den tepkiler çığ gibi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir. O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri..."


#montrö boğazlar sözleşmesi
#Kanal İstanbul
#Bildiri
#Amiral
#süleyman soylu
3 yıl önce