|

Bakan Yerlikaya'dan polis atamalarına ilişkin açıklama: Yüzde 82'si ilk iki tercihine atandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü 2023 yılı Genel Atama çalışmalarına ilişkin bilgilendirme paylaşımı yaptı. Polislerin yüzde 82'sinin ilk iki tercihine atandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, "28 bin 62 kahraman polisimizin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı. Depremlerden etkilenen 11 ilimizde yakınlarını kaybeden ya da depremden etkilenen yaklaşık 10 bin polisimizin de tayini tercihleri doğrultusunda yapıldı" dedi.

18:19 - 8/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 18:23 - 8/06/2023 Perşembe
Yeni Şafak
28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı. (Foto:Arşiv)
28 bin 62 polisin atama ve yer değiştirme işlemleri sonuçlandı. (Foto:Arşiv)
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü atama ve yer değiştirme işlemlerinin sonuçlandığını duyurdu. Twitter hesabından bilgilendirme paylaşımı yapan Bakan Yerlikaya, polislerin yüzde 82'sinin ilk iki tercihine atandığını ifade ederek,
"Depremlerden etkilenen 11 ilimizde yakınlarını kaybeden ya da depremden etkilenen yaklaşık 10 bin polisimizin de tayini tercihleri doğrultusunda yapıld
ı" dedi.

"Kahraman emniyet teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun"

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

"Emniyet Genel Müdürlüğümüzce 2023 yılı Genel Atama çalışmaları çerçevesinde;

-28.062 kahraman polisimizin atama ve yer değiştirme işlemleri, personelimizin moral ve motivasyonunu artıracak tüm detaylar düşünülerek sonuçlandı.

-Emniyet Teşkilatımızda verimliliğin ve personel memnuniyetinin sağlanmasına yönelik, bu yılki genel atamalarda polislerimizin % 82’si birinci ve ikinci tercihlerine atandılar.

-Nisan ayından bu yana, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilimizde yakınlarını kaybeden ya da depremden etkilenen yaklaşık 10.000 polisimizin de tayini tercihleri doğrultusunda yapılmış, boşalan yerlere yeni atamalar gerçekleştirilmiştir.

2023 yılı genel atamaları, ülkemiz ve milletimiz ile halkımızın huzur ve güvenliğinin teminatı, kahraman emniyet teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun."




#Ali Yerlikaya
#İçişleri Bakanlığı
#Emniyet Genel Müdürlüğü
#Polis
#Atama
10 ay önce