Balıkçı ağına ceset takıldı
01:00, 07/11/2014, Cuma
Yeni Şafak
Balıkçı ağına ceset takıldı
İstanbul Boğazı açıklarında yaşanan faciada kaybolan 13 kişiyi arama çalışmaları sürerken, 13 yaşındaki bir erkek çocuğa ait ceset balıkçı ağlarına takıldı. Böylece cesetlerine ulaşılan mülteci sayısı 25''e yükseldi
İstanbul Boğazı''nda yaşanan tekne faciasında bir mültecinin daha cesedine ulaşıldı. Rumelifeneri açıklarında kaybolan 13 Afgan göçmeni arama çalışmaları devam ederken, önceki gece saat 04.45 sıralarında ''Serhat Reis 1'' isimli balıkçı teknesinin 30 metre derinlikteki ağlarına bir ceset takıldı. Kıyıya çıkarılan ceset, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Yapılan incelemede, cesedin 13 yaşındaki bir erkek çocuğa ait olduğu belirlendi. Böylece faciada 25 göçmene ulaşılmış oldu.
BÖLGE DİDİK DİDİK ARANIYOR
Bu arada, faciada kaybolan Afgan uyruklu 12 göçmeni arama çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Sahil Güvenlik uçağı havadan keşif yaparken, AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, jandarma sualtı arama kurtarma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurtarma Birliği ekipleri de hem denizden hem de karadan bölgeyi didik didik arıyor. Karadan yapılan aramaları Rumeli Feneri ile Demirci Köyü Uzunya Plajı arasındaki bölgede yoğunlaştırıldı. Arama çalışmalarına balıkçı tekneleri de destek veriyor.
2 YAKALAMA KARARI DAHA
Öte yandan, faciayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu öne sürülen Kerem Ç. ve Afgan asıllı olduğu iddia edilen Abdullah Ş. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Suçüstü Bürosu savcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası Kaçakçılık ve Göçmenler Bürosu savcılığına gönderildi. Batan teknenin kaptanı olduğu iddia edilen Cem Gök''ün cenazesi Adli Tıp Kurumu''ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Gök''ün cenazesi Gazi Cemevi''ndeki törenin ardından toprağa verildi.
Sınırdışı seçeneği şimdilik askıda
Faciadan sağ kurtulan küçük yaştaki göçmenin, yaşı nedeniyle polise teslim edilmeyeceği öğrenildi. Kaçakların sınırdışı edileceği şeklinde yorumlar yapılsa da bu seçeneğin şimdilik askıya alındığı kaydedildi.
Başlıklar :