|

Başbakan: FETÖ görevi PKK'ya devretti

Elazığ'daki hain PKK saldırısının hemen ardından bölgeye gelen Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Akar, Milli Savunma Bakanı Işık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile terör örgütlerine karşı net mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'daki başarısız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ, görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir" dedi.

Yeni Şafak
12:25 - 18/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:40 - 18/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Akar, Milli Savunma Bakanı Işık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, PKK'lı teröristlerin saldırdığı Elazığ İl Emniyet binasında incelemelerde bulunmak için Elazığ'a geldi.



Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte PKK'lı teröristlerin saldırdığı Elazığ İl Emniyet binasında incelemelerde bulunmak için Elazığ'a geldi. Binali Yıldırım ve beraberindeki ekip incelemelerde bulunuyor.



72 yaralı taburcu edildi


Başbakan Yıldırım, Elazığ'da yaptığı açıklamada,



"Yaralılardan 72 tanesi taburcu oldu, 145 tanesi de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Bu yaralılarımızın 85 tanesi polis, 60 tanesi sivil vatandaşlarımızdan oluşuyor. Yaralılardan ağır durumda olanların sayısı 20, aralarında 2 tane polisin durumu ağır"



Terör örgütleri omuz omuza


"Bitlis'te de 4 askerimiz şehit, 5 askerimiz yaralandı. Terör örgütleri adeta omuz omuza işbirliği içerisindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar, o asil duruş, o istiklal mücadelesi devam edecektir. Bu konuda hiç ama hiçbir gevşeme olmayacak. İşin sonu nereye varırsa varsın, ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu hain örgütler, Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışıyorlar. Bunların yerli ve milli bir tarafları yok" dedi.










Yıldırım'ın Ankara'daki programlarını iptal ettiği öğrenildi.



Yıldırım, Ankara'daki iki programını iptal ederek Elazığ'a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı'na hareket etti. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Elazığ'da Yıldırım'a eşlik etti.



Elazığ'da bugün sabah saat 9.20'de gerçekleştirilen hain saldırıda, PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla emniyet binasını hedef almışlardı. Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, PKK'nın saldırısında 3 polisin şehit edildiği, 146 kişinin yaralandığı belirtildi.























#Elazığ
#Başbakan
8 yıl önce