|

Bekir Bozdağ Yozgat'ta

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Dileğimiz her yerdeki Müslümanların, bayramı, ramazanı ruhuna uygun barış ve huzur ortamı içerisinde geçirmeleridir" dedi.

Aa
00:00 - 9/08/2013 Cuma
Güncelleme: 20:19 - 9/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Bekir Bozdağ Yozgat'ta
Bekir Bozdağ Yozgat'ta

AK Parti Akdağmadeni İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle bayramlaşan Bozdağ, bayramların herkesin sevindiği, iyiliklerin, güzelliklerin paylaşıldığı bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bayramı huzur içinde karşıladığını anlatan Bozdağ,
şunları söyledi:

"Biz bayramı ve ramazanı iyi geçirdik, ama iyi geçiremeyen yerler de var. Şimdi Suriye'de ramazanı ramazan tadında, bayramı bayram tadında kardeşlerimiz yaşayamadı. Dünyanın başka yerlerinde aynı şeyler maalesef olmadı. Dileğimiz her yerdeki Müslümanların, bayramı, ramazanı ruhuna uygun barış ve huzur ortamı içerisinde geçirmeleridir. Türkiye olarak biz buna her zaman önem verdik. Sadece ülkemizde değil, komşularımız da barışa, huzura sükuna kavuşmasını hep arzu ettik. Komşuda olan huzursuzluk Türkiye'yi de olumsuz etkilemektedir."

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetimiyle önceleri çok iyi ilişkiler kurduklarını, ortak parlemento toplantıları yaptıklarını belirten Bozdağ, "Ancak Esed ne zaman kendi insanını öldürmeye başladı, o zaman ilişkileri askıya alıp dondurduk. Kendi insanını öldüren Esed'le dün ilişkilerimiz iyiydi diye bugün onun insanları öldürmesine rıza gösteremeyiz. Kılıçdaroğlu zaman zaman diyor ki; 'siz bir araya gelip oturdunuz, el sıktınız, şunu yaptınız.' Evet doğru, bir araya geldik oturduk ama o zamanki Esed halkını öldürmeyen Esed'di. Biz ne zamanki Esed halkını öldürmeye başladı, o zaman aramızdaki ilişkiyi dondurduk ve tavrımızı koyduk. Ama CHP Esed'le, adamlarıyla ve askerleriyle halkı öldürmeye başladıktan sonra ilişkisini kuvvetlendirdi" diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda bugüne kadar resmi makamların 400 milyar lira harcama yapıldığını gösterdiğini kaydeden Bozdağ "Ama gayriresmi rakamlar daha da büyük harcamalar yapıldığını gösteriyor. Trilyonlarca dolar. Şimdi biz terörle mücadelenin bittiği bir ortamda senede 15-20 milyar doları terörle mücadele yerine Türkiye'nin işinin, aşının çoğalmasına, istihdamın artmasına, ekonominin kalkınmasına, alt yapısına, üst yapısına harcamış olsak Türkiye'yi kimse tutamaz" değerlendirmesinde bulundu.


11 yıl önce