|

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki hocalar baskına başladı: Evrakları gasp edip personeli tehdit ettiler

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasını gerekçe gösterip eğitim-öğretim yerine gösteri ve eylemlerle vakit harcayan hocalardan bazıları işleri baskın ve gaspa çevirdi. Bilgi İşlem Dairesi’ni basan 4 akademisyen bazı evrakları gasp etti.

10:55 - 11/06/2022 Saturday
Güncelleme: 12:54 - 11/06/2022 Saturday
Yeni Şafak
Foto: Arşiv.
Foto: Arşiv.

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasını gerekçe gösterip eğitim-öğretim yerine gösteri ve eylemlerle vakit harcayan hocalardan bazıları işleri baskın ve gaspa çevirdi.

  • Dört akademisyen, üniversitenin bilgi işlem merkezini illegal biçimde basıp bazı evrakları gasp etti.

AÇILIŞI FIRSAT BİLDİLER

Üniversite yönetimi, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma binasının açılışı için Kandilli Kampüsü’ndeydi.

Bilgi İşlem Daire Başkanı’nın da açılış töreninde olmasını fırsat bilen kurul üyeleri Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve Prof. Dr. Emre Otay üniversitenin ana kampüsünde bulunan bilgi işlem merkezine baskın düzenledi.

PERSONELİ TEHDİT ETTİLER

Buradaki personeli toplayıp üstü kapalı tehdit eden 4 akademisyen, yetkileri olmadığı halde bazı evrakları gasp etti. Olay duyulunca üniversite yönetimi hemen tahkikat başlattı ve 4 akademisyenin komisyondaki görevine son verdi. Yönetim, akademisyenler hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunacak.


#Boğaziçi Üniversitesi
#Rektör
#Hoca
2 years ago