|

Buradan gidin!

Kırklareli’nde kendilerini Gökkuşağı Buluşması olarak tanımlayan bir grup, Cehennem Şelalesi mevkisinde kamp kurdu. Uygunsuz hareketlerde bulunan grup köylülerin tepkisi çekti. Sivriler köyü muhtarı Dursun Saygın, “Erkek-kadın soyunup suya giriyor. Gençlerimize kötü örnek teşkil ediyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:58 - 1/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sivriler köyünün sakinleri, kamp adı altında bölgeye gelen Rainbow Gathering (Gökkuşağı Buluşması) adlı gruptan rahatsız. Köylüler, Cehennem Şelalesi mevkisinde ormanlık alanda sürdürdükleri kampta “çıplak halde dereye girdikleri ve uygunsuz davranışlarda bulundukları” gerekçesiyle tepki gösterdi.



ERKEK- KADIN SUYA GİRİYOR


Sivriler köyü muhtarı Dursun Saygın, köyleri ile Vize ilçesine bağlı Kızılağaç köyü arasındaki bölgede kamp yapan grubun uygunsuz hareketlerde bulunduğunu ileri sürdü. Grup üyelerinin gençlere kötü örnek teşkil ettiğini öne süren Saygın, grubun bölgeyi terk etmesini istediklerini belirtti. Saygın, şunları söyledi: “Grubun ne amaçla bölgede bulunduğunu bilmiyoruz. Kendilerine sorduğumuzda bilgi vermiyorlar. Burada yaptıkları davranışlar ve yaşamları ile gençlerimize kötü örnek teşkil ediyorlar. Çıplak halde dereye giriyorlar. Erkek-kadın herkes soyunuyor ve suya giriyor.”



JANDARMAYA ŞİKAYET ETTİK


Muhtar Saygın, jandarmanın grup üyeleriyle görüştüğünü ve söz konusu grubun gelecek hafta başında bölgeden ayrılacağını öğrendiklerini söyledi. Burada bizim için gençlerimize iyi örnek değil. Bölgemizin bu şekilde görülmesini, duyulmasını ve anılmasını istemiyoruz. Turistler gelecekse köylülerimize kötü örnek olmasınlar. Belediye başkanına ve kaymakamlığa şikayette bulunduk.'' Köy sakinlerinden Şeref Sezen de mübarek ramazan ayında bu tür görüntülerin hiç hoş olmadığını belirtti.







Büyük tepki


Köylüler, Cehennem Şelalesi mevkisinde ormanlık alanda sürdürdükleri kampta “çıplak halde dereye girdikleri ve uygunsuz davranışlarda bulundukları” gerekçesiyle tepki gösterdi. Grup üyelerinden Aytuğ Akbuğday ise kampta 15 ülkeden yaklaşık 300 gezginin bulunduğunu, şehir yaşamından uzak şekilde doğada yaklaşık bir ay yaşadıklarını söyledi.



#Cehennem Şelalesi
#Sivriler köyü
#Dursun Saygın
8 yıl önce