|

Çavuşoğlu: Karşılığını alırlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Rusya arasındaki vize sürecine ilişkin "Kısmen de olsa bu sene Rusya'yla vizeler kalkar" açıklamasında bulunarak, "Belki yıl sonuna doğru bakarsınız Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la Putin bir telefon görüşmesi yapar ya da ilk bir araya geldikleri zaman 'Hadi vizeleri kaldıralım' derler" ifadesini kullandı. F-35'lerin satışına dair olası bir iptal sürecini de değerlendiren Çavuşoğlu, "Böyle bir şey yaparlarsa karşılığını alırlar" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
10:32 - 6/05/2018 Sunday
Güncelleme: 10:55 - 6/05/2018 Sunday
Diğer
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son dönemlerde Türkiye'yi yakından ilgilendiren dış politikayla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk’te canlı yayın konuğu olan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya ile vize sürecine değinerek, şunları söyledi:

"Kısmen de olsa bu sene Rusya'yla vizeler kalkar. Belki yıl sonuna doğru bakarsınız Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la Putin bir telefon görüşmesi yapar ya da ilk bir araya geldikleri zaman 'Hadi vizeleri kaldıralım' derler."

"Karşılığını alırlar"

Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"F 35 uçağının satışına dair bir iptalin yaşanması kabul edilebilir değil. Eğer böyle bir şey olursa Türkiye'den karşılığını alırlar.

Gelecek hafta ABD'ye bir ziyaretim olacak.

ABD'nin Kudüs'e büyükelçiliğini taşıma sürecini iyi düşünmesi gerektiğini inancındayız.

Sayın Cumhurbaşkanımız Afrika'ya çok büyük önem veriyor. Biz de bu önem doğrultusunda etkili ve önemli adımlar atıyoruz.

"Soru-cevaplar hep önlerine gelmiş"

FETÖ okullarının yurtdışındaki sürecini yakinen takip ediyoruz. Türkiye dışındaki okulları Maarif Vakfı ile devralacağız.

FETÖ, Dışişleri Bakanlığı'na sızmış çünkü soru ve cevaplar önlerine gelmiş hep. Ciddi bir temizlik yaptık, eleman sayımız azaldı. Bu açığı kapatmak için arkadaşlarımızla beraber 7/24 esasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

PKK, sadece Türkiye'deki bazı partilere değil, Kuzey Irak'taki partilere dahi direktif verme noktasına gelmiş. Biz, Iraklı mevkidaşlarımızla bu süreci birlikte yönetmek ve terör örgütüne en büyük darbeyi vurmak istiyoruz.

"BAE'yi tutumu nedeniyle uyardık"

Almanya'ya gitmem bazılarını rahatsız ediyor ama gideceğim bir sıkıntı yok.

Bosna dışında Cumhurbaşkanımızın bir programının olup olmayacağına dair şuan net bir şey yok. Partinin ilgili kurulları karar verir ve sonra süreç bize gelir.

Suudi Arabistan bizim için önemli bir ülke. BAE'nin Mısır ve diğer konular nedeniyle Türkiye'ye karşı olumsuz bir tavrı var. Biz kendilerine bu konudaki görüşümüzü net bir şekilde ilettik ve uyarımızı yaptık. Suudi Arabistan ile BAE tabi ki bizim için aynı kefede değil."

Çavuşoğlu, programın sonundaki mesajını ise Rusça konuşarak verdi.


#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Antalya
6 years ago