Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu sağlıklı anlamaya çalışsın

Yeni Şafak
21:59, 18/10/2016, SalıG: Güncelleme: 23:46, 18/10/2016, Salı
AA
Çavuşoğlu: Kılıçdaroğlu sağlıklı anlamaya çalışsın

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerinin dış politika yaklaşımlarını eleştiren sözlerine tepki gösteren Çavuşoğlu, "Bakanlar Kurulu kararıyla terör listesine aldığımız El Nusra konusunda Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve Dışişleri Bakanının farklı söylemesi diye bir çelişki yok. Sayın Kılıçdaroğlu ya sağlıklı ekip kursun ya da sağlıklı anlamaya çalışsın" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı için Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bulunan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında hükümetin yürüttüğü dış politikayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren sözlerini değerlendiren Çavuşoğlu, "Her şeyden önce Sayın Kılıçdaroğlu'na benim ve Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemlerini ve çalışmalarını yakından takip ettiği için gerçekten teşekkür ediyoruz. Görüyoruz ki yakından takip ediyor. Ama burada bir sorun var. Ya Sayın Kılıçdaroğlu sağlıklı bilgilendirilmiyor, burada 'Türkiye'nin sağlıklı yönetilmediğine' vurgu yaptığı için söylüyorum. Ya da üzülerek söylüyorum, ben herhangi bir partinin liderine karşı negatif konuşmak istemem ama sağlıklı anlayamıyor. Burada sanki Sayın Cumhurbaşkanımız farklı söylüyor, Dışişleri Bakanı olarak ben farklı söylüyormuşum gibi bir hava estiriyor." dedi.



Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirten Çavuşoğlu, "Böyle bir durumda bu tür algı operasyonlarının bir numaralı aktörü FETÖ'dür. Yani FETÖ çizgisine doğru kaymaması gerekiyor. Biz, ana muhalefet partisinin ve liderinin bu ayarlara dönmesini istemeyiz. Halkın son verdiği ve yaptığı ayarda kalmayı tercih ederiz. Halk, Yenikapı ruhunu koruyor." diye konuştu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle kendi sözlerinin arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:


  1. "Sayın Cumhurbaşkanımız YPG'ye destek veren ülkelere diyor ki 'Eğer DAEŞ'le mücadele kriterse o zaman El Nusra'ya niye terörist örgüt diyoruz' diyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız bunu söylerken El Nusra'nın terör örgütü olmadığını söylemiyor. Oysa defalarca söyledi, bu kısımları kesiyorlar, hem El Nusra'nın, hem YPG'nin hem de DAEŞ'in terör örgütü olduğunu söylüyor. Sayın Kılıçdaroğlu ya bilgi sahibi değil, ya yanındakiler anlatmıyor."

Türkiye'nin 2005 yılında Irak'taki El Kaide'yi terör listesine aldığını, 10 Ekim 2013'te ise Bakanlar Kurulu kararıyla hem El Nusra'yı hem de DEAŞ'ı o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla terör listesine aldığını belirten Çavuşoğlu, "Bakanlar Kurulu kararıyla terör listesine aldığımız El Nusra konusunda Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve Dışişleri Bakanının farklı söylemesi diye bir çelişki de yok. Tam tersi, Sayın Cumhurbaşkanımız 'O da terör örgütü, bu da terör örgütü. Başka bir terör örgütüyle mücadele ediyor diye bunlara başka türlü bakamayız' diyor. Bizim söylemimiz net, sağlıklı. Konuları da sağlıklı değerlendiriyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ya sağlıklı ekip kursun ya da sağlıklı anlamaya çalışsın." dedi.



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kasıtlı hazırlanan tuzaklara düşmeden milli duruş sergilemeyi başarması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Böyle yanlış bilgiler üzerine karşılaştırma yapmasını ben şahsen yakıştıramadım. Bir çok kişi yakıştırıyor kendisine, doğal hali diyor ama ben yakıştıramadım." diye konuştu.






Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026