|

CHP’de FETÖ gerginliği

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adana mitingte FETÖ'den tutuklanan yazarlara sahip çıkması, partide tepkiyle karşılandı. Bolu Milletvekili Özcan, “FETÖ’cülerin isimlerinin anılması kabul edilemez. Yeter artık” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 00:29 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

CHP'nin hafta sonu Adana'da düzenlediği 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' mitingi parti içinde tepkiye neden oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'den tutuklananların isimlerini anons etmesi ulusalcıları rahatsız etti.


Kılıçdaroğlu mitingde, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan, Şahin Alpay, Ali Bulaç'ın da aralarında bulunduğu tutuklu gazetecilere sahip çıkarak, isimlerini anons etti.


Mitinge katılan vatandaşlar da ismi okunan yazarlar için “burada” diye alkışladı.



'YETER ARTIK'


Kılıçdaroğlu'nun her seferinde FETÖ'cülere sahip çıkması parti içerisinde rahatsızlığa neden oldu. Bolu Milletvekili Tanju Özcan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu mesajı verdi: “Adana mitinginde Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan gibi Ergenekon-Balyoz süreçlerin savunucusu FETÖ'cülerin isimlerinin anılması kabul edilemez!! Yeter artık...sabır sabır...bir yere kadar...ben ATATÜRK ün kurduğu gibi bir CHP istiyorum...oraya buraya savrulan değil...”


Özcan, yaptığı açıklamada da “Ilıcak, Altan, Bulaç'ın isimlerini Adana mitinginde hangi mantıkla okuyup, kitleye alkışlatmaya çalışıyorsunuz? Benim için artık bardağı taşıran son damlaydı. Artık CHP, oraya buraya savrulan, hiçbir konuda net duruşu olmayan, hiçbir krizi yönetemeyen bir duruma geldi” dedi.



'MİLLET UNUTMAYACAK'


CHP İstanbul milletvekili Dursun Çiçek ise “Nazlı ILICAK #Ahmet ALTAN'ın Kumpas Davalarında FETÖ+AKP+CIA suç ortaklarının yargısız infazlarını yaptığını bu millet asla unutmayacaktır” diye yazdı.


Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi de Kılıçdaroğlu'nun tavrına, “Ali Tatar, Murat Özenalp, Cem Çakmakların sesleri, bakışları olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasi cephesinde Altan ve Ilıcak yoktur” ifadeleriyle tepki gösterdi.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ
7 yıl önce