|

CHP'li Mahmut Tanal'ın 'soğan' provokasyonuna vatandaştan sert tepki: Bir limona bir soğana ülkeyi mi satacağız?

CHP'li Mahmut Tanal, milletvekili adayı olduğu Şanlıurfa'da soğan ve limon fiyatları üzerinden algı operasyonuna girişti. "Çoluk çocuğunuzun geleceği için AK Parti'ye oy vermeyin." diyerek elindeki limonu sağa sola sıkan Tanal'a bir vatandaş, "Bir limona, bir soğana ülkemizi mi satacağız? Davamızı satmayız biz." diyerek tepki gösterdi. Bölgede beklediği karşılığı bulamayan Tanal, apar topar alandan ayrılmak zorunda kaldı.

22:32 - 22/04/2023 Cumartesi
Güncelleme: 00:01 - 23/04/2023 Pazar
Diğer
Şanlıurfa'da 'soğan' provokasyonuna girişen CHP'li Mahmut Tanal, beklediği karşılığı alamadı.
Şanlıurfa'da 'soğan' provokasyonuna girişen CHP'li Mahmut Tanal, beklediği karşılığı alamadı.

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekilleri ve cumhurbaşkanını seçecek. Vatandaşın önüne somut bir proje koyamayan muhalefet kanadı, soğan ve patates fiyatları üzerinden siyaset devşirdi.

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yayınladığı videoda, kendisinin seçimi kazanamaması halinde kuru soğanın kilogram fiyatının 100 lira olacağını öne sürdü. Tarım ve Orman Bakanlığı, CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarına verdiği yanıtta, "2022 yılında Adana ve Hatay illerimizde 272 bin ton olan turfanda soğan üretiminin, bu yıl 284 bin tona yükselmesi beklenmektedir. Yeni hasatlarla birlikte üretilen ve sofralarımıza gelmeye başlayan soğan miktarı, halkımızın ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak seviyededir" diyerek muhalefetin algılarını suya düşürmüştü.

CHP'li Mahmut Tanal'dan 'soğan' provokasyonu

CHP'li Mahmut Tanal, milletvekili adayı olduğu Şanlıurfa'da soğan ve limon fiyatları üzerinden algı operasyonuna girişti. "Çoluk çocuğunuzun geleceği için AK Parti'ye oy vermeyin." diyerek elindeki limonu sağa sola sıktı.

"Bir limona bir soğana ülkeyi mi satacağız?"

Tanal'a bir vatandaş,
"Bir limona, bir soğana ülkemizi mi satacağız? Davamızı satmayız biz."
diyerek tepki gösterdi. Tepki karşısında dona kalan CHP'liler, vatandaşa müdahalede bulundu.

Bölgede beklediği karşılığı bulamayan Tanal, apar topar alandan ayrılmak zorunda kaldı.



#Mahmut Tanal
#CHP
#Soğan
#Şanlıurfa
1 yıl önce