Cihat Yaycı: Orman yangınlarını PKK üstlendi FETÖ tepki gösterince tweetler silindi

13:42, 07/08/2021, CumartesiG: Güncelleme: 14:54, 07/08/2021, Cumartesi
Yeni Şafak
Cihat Yaycı: Orman yangınlarını PKK üstlendi FETÖ tepki gösterince tweetler silindi
Emekli Tümamiral Cihat Yaycı.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Kurucusu Emekli Amiral Cihat Yaycı, Youtube üzerinden yayınladığı videoda yangınların iklim değişikliğine bağlanamayacağını söyledi. Yaycı, yangınları PKK'nın üstlendiğini ancak FETÖ'nün tepkisi üzerine söz konusu tweetleri sildiğini açıkladı.

Emekli Amiral Cihat Yaycı, Youtube üzerinden videolu paylaşımda orman yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  • Terör örgütünün PKK’nın çocuk istismarı konusunda alışıla geldik bir tarzları olduğunu dile getiren Yaycı, “Terör örgütü PKK yangınları bu yangınları üstlendiğinde Almanya'ya kaçmış baş vatan hainleri tarafından bizim Türk Degs twitter hesabını takip ederseniz, orada göreceksiniz. FETÖ'cü hainler tarafından PKK tenkit edildi.

"Türk Degs olarak bunları tespit ettik ve kamuoyuna duyurduk"

‘Üstlenmenin zamanı mıydı? Türk devleti acz içine düşmüştü tam da yıkılmak üzereydi, iyi halt yediniz' diye amiyane tabiriyle fırçalar atılmış ve terör örgütü sahiplenme tweetini ve yazılarını silmiştir. Ancak biz Türk Degs olarak bunları tespit ettik ve bunları kamuoyuna duyurduk" İfadelerini kullandı.

"İklim değişikliği söylemi PKK ve FETÖ'ya yarar"

Yaycı, “Türkiye’de bir çevre terörü gerçeği vardır. Bunu iklim değişikliği şeklinde açıklamak, PKK, vatan hainleri ve FETÖ’nün söylemidir. Hedef iktidar değil, devlettir. Biz devletten yanayız” dedi.

"Yangınlarda devletin düşeceği ima edilmektedir"

Yaycı sözlerine şöyle devam etti: Bugün Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü hedeftedir. Bunu da ‘çevre terörü’ ile yapmaktalar ve açıkça söylemektedirler. Bu yangınlarla ‘devletin düşeceği’ imâ edilmektedir. Devletin aciz kaldığı, vatandaşını koruyamadığı söylenmek istenmektedir.

  • Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (World Wildlife Fund) yangın raporuna göre yangınların sadece yüzde 4’ünün doğal yollarla çıktığını söyleyen emekli Amiral Cihat Yaycı, “O nedenle iklim değişikliği nedeniyle yangının çıktığı sözleri, bilimsel dayanaktan yoksundur. Bugün yanan orman miktarı, Türkiye’nin 10 senede yanmış olandan daha fazlası ve bu çok acıdır.” şeklinde konuştu.

FETÖ-Yunanistan işbirliği

PKK’nın Yunanistan’ın Lavrion kentinde kampı olduğunu belirten Yaycı, bütün firari FETÖ’cülerin Yunanistan’a kaçmasının da tesadüf olmadığını söyledi.

  • Yaycı, “FETÖ elebaşı, ‘Yunanistan kardeşliğini ispatlamıştır’ dedi. Yunanistan isminin tarihe gümüş harflerle yazılacağını söyledi” diye konuştu.

Türkiye’de Kürt kökenli yurttaşların PKK ile eşleştirildiğini de sözlerine ekleyen Yaycı, “Bizdeki Türk tanımı anayasal vatandaşlıktır. Sakın oyuna gelmeyelim. PKK bir terör örgütüdür. PKK, Kürt kökenli kardeşlerimizi kesinlikle temsil etmez.” dedi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026