|

Cumhur ittifakının oy oranı yüzde 65

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ‘cumhur ittifakı’nın yüzde 70’e sevimli geldiğini belirterek, alacağı oy oranının da yüzde 60-65 civarında olacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:21 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın
​​MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın

Meclis’te gazetecilere 12. Büyük Kurultayı’na ilişkin bilgi veren Yalçın, seçim ittifakına ilişkin açıklamalar yaptı. Yalçın, “Bu ittifak bir sinerji yaratacak ve bu sinerji kendi oylarının üzerinde bir oy çıkartacak. Cumhur ittifakı toplumun yüzde 70’ine sevimli gelmektedir. İttifakın yüzde 60-65 civarında oy alabileceğini düşünüyoruz. Bu artabilir de” dedi.

İttifakın yolunun herkese açık olduğunu vurgulayan Yalçın, “İttifaka dahil olmak isteyen partiler varsa onlar da dahil olabilir. İttifak ne BBP’ye ne de Saadet Partisi’ne kapalıdır. Diğer partilerin ittifaka dahil olması, AK Parti’nin listesinden yer alması demektir. İttifakta sadece AK Parti ve MHP’nin logosu olacak” diye konuştu. CHP’nin seçim güvenliği adı altında yaptığı turların ittifak için zemin arayışı olduğunu savunan Yalçın, 26 maddelik ittifak teklifi için de “Ne Anayasa Komisyonu’nda ne de genel kurulda değişiklik olmaz, 26 madde geldiği gibi çıkar” diye konuştu. Yalçın, erken seçimi ülke menfaatine uygun bulmadıklarını belirtti.

#Semih Yalçın
#MHP
#İttifak
6 yıl önce