|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanmasının beklendiği de ifade edildi.

20:40 - 3/07/2023 Pazartesi
Güncelleme: 22:01 - 3/07/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gideceğini açıkladı.

Bakan Şimşek, Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi’nin ardından BAE'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini belirten Şimşek, ziyaret kapsamında Türkiye’ye önemli yatırımlara imza atılması planlanacağını söyledi.

"Nahyan ile yapılan görüşmelerde yeni iş birliği fırsatları değerlendirildi"

Bakan Şimşek, Kurban Bayramı öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte yaptığı Birleşik Arap Emirlikleri çalışma ziyaretinin pozitif bir ortamda geçtiğini belirtti.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile yapılan görüşmelerde yeni ekonomik iş birliği fırsatları değerlendirildiğinin altını çizen Bakan Şimşek, bayram boyunca konuya ilişkin çalışmaların yapıldığını, çalışmalar somutlaştırılınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin çerçevenin netleşeceğini söyledi.

'Ek bütçe' sorusuna "Göreceğiz" cevabı

Bakan Şimşek, ziyaretin ise 11-12 Temmuz NATO Liderler Zirvesi’nin ardından yapılmasının planlandığını vurguladı. Şimşek, gazetecilerin ek bütçe hazırlayacak mısınız sorusuna ise "Göreceğiz" diyerek cevap verdi.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Birleşik Arap Emirlikleri
#Ziyaret
1 yıl önce