|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu konutlar Türkiye-Arnavutluk dostluğunun simgesi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katıldığı Arnavutluk’ta yapılacak 522 konutun temel atma töreninde konuştu. Temel atma töreninde Albayrak Holdi̇ng A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Albayrak İnşaat Grubu Sorumlusu Yunus Yılmaz hazır bulundu. Önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Arnavutluk'un acısı bizim de acımızdır. Bu konutlar Türkiye-Arnavutluk dostluğunun simgesi olacaktır" ifadelerini kullandı.

14:15 - 23/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 15:27 - 23/12/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta TOKİ tarafından inşa edilecek 522 konutun temel atma törenine canlı bağlantıyla katıldı. Temel atma töreninde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Albayrak Holdi̇ng A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Albayrak İnşaat Grubu Sorumlusu Yunus Yılmaz hazır bulundu.

Konuşmasına Arnavutluk'u ve Arnavutları selamlayarak başlayan Erdoğan, Arnavutluk'ta 21 Eylül ve 26 Kasım 2019 tarihlerinde yaşanan depremler sonrasında Türkiye'nin hemen imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arnavutluk, Türkiye'nin Balkanlar'daki yakın dostu ve ortağıdır. Arnavutluk halkının sevincini sevincimiz, kederini de kederimiz olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.


"En kısa sürede teslim edeceğiz"

Eylül depreminin akabinde Arnavutluk'a, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından dört TIR dolusu yardım malzemesi ulaştırıldığını aktaran Erdoğan, "
Kasım'daki deprem felaketinin ardından da sağladığımız diğer yardımlara ilaveten Arnavut kardeşlerimiz için konut inşa etme kararı aldık. Kovid-19 salgınına rağmen, geçtiğimiz temmuz ayında gerekli mutabakat zaptını imzaladık ve inşaata başladık. Bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanımın katılımıyla Arnavut kardeşlerimiz için inşallah sıcak birer yuvaya dönüşecek bu konutların temel atma törenini gerçekleştiriyoruz.
" diye konuştu.

Hayatını kaybedenlere rahmet diledi

Toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon avroya mal olacak bu projenin hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu konutlar, Türkiye-Arnavutluk dostluğunun yeni bir nişanesini teşkil edecektir. İnşallah, en kısa zamanda konutların ilk etabını tamamlayıp, depremde evlerini kaybeden kardeşlerimize teslim etmeye başlayacağız. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden Arnavut kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim'den bizleri, her türlü felaketten, musibetten, salgın hastalıktan korumasını niyaz ediyorum."



Ahmet Albayrak'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Arnavutluk'taki konut projesini 2021 Ağustos'unda bitirme sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin yüklenicisi Albayrak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'a hitaben, "Sayın Albayrak 2021 Ağustos'ta burayı bitiyoruz değil mi?" ifadelerini kullandı. Ahmet Albayrak, Erdoğan'ın bu cevabına 'Evet' işaretiyle karşılık verip 2021 Ağustos'una kadar projeyi bitireceklerini belirtti.


Talimatı Erdoğan vermişti

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için 500 konut inşası talimatı vermişti. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi" imzalanmıştı.


#Erdoğan
#TOKİ
#Arnavutluk
3 yıl önce