
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarımız, basınımızın güzide mensupları, çok kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, AK Parti Grup Toplantımızın milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.
Zeynep Güneş Grup Toplantısı'nda
Bilhassa bir asır önce İstiklal Harbimizde olduğu gibi beyaz örtmelerini takıp, şalvarlarını giyip gelen Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş ve tüm arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Anadolu kadınının asaletini yansıtan duruş.
23 Ocak'ta vefat eden Uşak milletvekilimiz Mehmet Altay kardeşimizi rahmetle yad etmek istiyorum.
Suudi Arabistan ve Mısır'a önemli ziyaretler gerçekleştirdik. Güncel mesleleri kapsamlı şekilde istişare ettik. Toplam 12 anlaşma ile döndük. 2 güneş enerjisi santrali ile 2,1 milyon hanenin elektirk ihtiyacını karşılamyı düşünüyoruz.
Cumartesi günü de Kral bin Abdülaziz misafirimizdi. En kısa zamanda biz xde Ürdün'e ziyarette bulunmayı arzu ediyoruz. Tempomuzu aşkımızı şevkimizi her gün biraz daha artırıyoruz. Bugün Yunanistan Başbakanı'nı misafir edeceğiz. Türkiye olarak kendimiz için ne istiyorsak kardeşlerimiz için de aynısını istiyoruz. Komuşlarımız ve tüm kardeş ülkeler için kalkınma istiyoruz. Son zamanlarda verdiğimiz diplomatik çabalar bunun içindir. Tüm aktörlerle görüşüyor fikir ve önerilerimizi muhataplarımızla paylaşıyoruz.
Komşumuz Suriye'nin barışa süratle kavuşması gibi diğer kardeşlerimizin de kavuşması bizim samimi arzumuzdur. Mısır ve Ürdün'ün de bizimle aynı hassasiyeti duymasından büyük memnuniyet duydum. Bizim Suriye meselesinde tavrımız nettir. Orada akan kan ve gözyaşı bizim de yüreğimizi dağlamaktadır. Bir tek canın gitmesi bizim canımızdan can gitmesi demektir.
18 ve 30 Ocak mutabakatlarının tek ordu tek Suriye olarak sağlanmasını önemsiyoruz. Tarfalar eski hataları tekrar etmemlidir. Artık Suriye'nin kaynaklarının yer altı yer üstü zenginliklerinin şehirler altında tünel kazmaya değil
Biz Sayın Şara'nın ülkesini bir an önce ayağa kaldırmaya çalıştığını görüyoruz.
Türkiye bölgesinde nüfus arayışında değildir, başka ülkeleri düzeltme anlayışında değildir. Samimi şekilde kardeşlik ve barış istiyoruz. Halep ile birlikte Şam Rakka Kamışlı'da Daralı çocuklarla birlikte Suriyeli kardeşlerimizi bir an olsun yalnız bırakmayacağız.
AFAD Kızılay ve insani yardım kuruluşlarımızı süratle yerleşim yerlerine sevk ettik. Türkiye olarak bize ne düşüyorsa hiç tereddüt etmeden yerine getirdik. Ramazan ayı boyunca yardımlarımız devam edecek. Biz can kurtarma peşindeyken birileri selden kütük kapm atelaşına düşmüştür. 1 milyon kardeşimiz katledilirken Suriye'yi düşünmediler bugün de aynı durumdalar.
Ne Kürtler ne Nusayriler ne başkaları bunların umrunda değil. Öyle olsaydı henüz 3 yaşındaki masum yavruların cansız bedenleri kıyıya vurduğunda ses çıkarırlardı. Ama bunu yapmadılar. 13,5 yıl boyunca sadece sustular. 10 yıllar boyunca Arapları Kürtleri nasıl aşağıladıysalar bugün de aynı ideolojik bağnazlıkla devam ediyorlar. Onlar adına biz hicap duyuyoruz. Benim milletim bu istismarcıların niyetini çok net görüyor. Benim Arap vatandaşlarım kimlerin hangi çirkin seneryonun oyuncularuı olduğunu görüyor. Bunu sadece CHP başındaki zat görmüyor. Bari sorumlu seviyeli siyasi üslup belirlemesini halkımızdan esirgemesin. Mikrofonu yumruklamadan önüne gelene sataşmadan da siyaset yapılabileceğini öğrensin.
Meyhane jargonu ile siyasetçilik oynakatan artık vazgeçsin. CHP'de gelen geçeni aratır gerçeği asla geçmiyor. Biz oturduğu koltuğun hakkını vermiyor diyorduk üslup sorunu var zannediyorduk, sorun bi zatihi kendisiymiş. Lafa gelince Türkiye'yi yönetmeye talipler.
Depremin 3. yıldönümünde depremin acısını paylaşan Devlet Bhaçeli'ye teşekkür ediyorum. Depremzede kardeşlerimizin yanında olacağız demiştik Allah'a hamd olsun ki ahdimize sadık kaldık. Hatay'da 455 bininci konutu teslim etmenin mutluluğunu yaşadık. Deprem konutlarımız hayırlı uğurlu olsun diyorum. 3 yıl gib ikısa sürede yazılan bu başarı Asrın felaketinin üstesinden gelen 86 milyonun başarısıdır. Olmaz denileni 3 yılda hayata geçirdik. Ama tüm bu gerçeklere rağmen ana muhalefet ve yoldaşları çıkıp bizi eleştiriyor. Deprem bölgesindeki çalışmaları küçümsüyor.
Meydanlarda bedava ev sözü vererek bugün tek bir somut projesi olamayanlar iktidarı eleştiremez. Laf cambazlığı ile günü kurtarmaya çalışıyorlar. Son 1 ayda yurt dışında ve yurt içinde yaptıklarımız...
Ülkemizde son 23 yıldsa yaşanan doğal afetlerde milletimizi mağdur etmedik.






