Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

12:2115/04/2026, Çarşamba
G: 15/04/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarım, hepinizi en kalbi duygularımla saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. 86 milyon vatandaşımızın her birini hürmetle selamlıyorum. 11 buçuk milyonu aşkın üyelerimizin tamamına selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. Muhabbetinizden dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Rabbim dayanışmamızı daim eylesin diyorum.

Sözlerimin hemen başında 14-20 Nisan Şehitler Haftası vesilesiyle, farklı cephelerde milletimizin huzuru için şehadete yürüyen tüm kahramanları rahmetle yad ediyorum. Rabbim hepsinin ruhunu şad mekanlarını cennet eylesin.

Siverek'te silahlı saldırı

Dün Şanlıurfa'da lisede meydana gelen ve milletçe yaralandığımız olaydan duyduğumuz üzüntüyü paylaşmak istiyorum. Saldırı tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Olayda kusuru ve ihmali olan herkesten hesap sorulacaktır. Menfur hadise ile ilgili soruşturma başlatılmış 1 kişi gözaltına alınmış, 4 yönetici görevinden uzaklaştırılmıştır.

Yaralanan 16 kişiden 7'si taburcu edilmiş, 9 yaralımızın tedavisi ise hâlen devam etmektedir. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Ailelerimize, eğitim camiamıza ve Siverekli vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.

Hürmüz kaynaklı enerji krizi

Bölgemizdeki savaşlara rağmen enerjiye erişimde bugün çiftçimiz üreticimiz hiçbir sıkıntı yaşamıyorsa bunun geriside 23 yıllık çaba emek vardır. Enerji sepetimizi zenginleştirmek ilk günden beri amacımız oldu.

Karadeniz'deki keşfimizle şeytanın bacağını kırmış olduk. Kendi gemileirmizle sondaj çalılmlaarımıza Karadeniz'De devam ediyoruz. Bu imkanları dost ve kardeş ülkelerin istifadesine sunuyoruz. Cuma günü Somali'de göğsümüzü kabartan bir tören gerçekleştirdik. 7 bin 500 metrelik derinliği ile donanmamıza ait KALKAN, KORKUT, SANCAR isimli gemilerimiz eşlik edecek.

Sadece 23 yılda engellere rağmen buralara geldik. Türkiye kısa sürede tüm mazlumların iftihar edilen ülke oldu. Aziz milletimiz engin feraseti ile her şeyin farkındadır.

Biz sömürmeye değil beraberce kazanmaya talibiz. Çağrı Bey gemimize yolun açık sondajın bol olsun diyoruz. Gemi personelimize Cenab-ı Allah'tan kolaylık diliyoruz.

Oldukça yoğun günlerden geçiyoruz. 'Gün olur asra bedel' ifadesinin ete kemiğe büründüğü döneme şahitlik ediyoruz. Küresel sistem, ekonomik siyasi boyutlarla çatırdarken yerine neyin geleceği belirsizliğini koruyor. İnsanlığın barış, istikrar, güvenlik ve bir parça huzur özlemi, dinamitleniyor. Savaşı kimin istediği kimlerin menfaat devşirdiği ortaya çıkmıştır. Siyonist lobi tespitimiz haklıydı.

Çatışmaların 40. gününde 15 günlük ateşkes ilan edildi. Fakat İsrail hükümetinin Lübnan'a saldırılarını devam ettirdi.

"Bölgemizde barış olacaksa bu siyonist rejime rağmen olacak"

Hürmüz Boğazı'nda tekrar gerilimin yükseldiğini görüyoruz. Sıkılı yumruklarla müzakere olmaz. Söz yerine tekrar silahların konuşmasına izin verilmemelidir. Bilhassa ateşkesten hiç hoşnut olmadığı bilinen İsrail'in süreci kundaklamasına izin verilmemelidir. Bölgemizde barış olacaksa bu siyonist rejime rağmen olacak.

"İspanya Başbakanı'nı kutluyorum"

Buradan Gazze kasabı Netanyahu'nun karşısında dik duruş sergileyen İspanya Başbakanı anchez'i canı gönülden tebrik ediyorum. Zalime zalim, hayduta haydut, katile katil demeye devam edeceğiz. Filistinli annelerin feryadına kulak vermeye devam edeceğiz.

"Hiç kimse Türkiye Cumhurbaşkanı'na parmak sallayamaz"

Şahsıma ve ülkemize dil uzatan bebek katillerine bazı gerçekleri tekrar hatırlatıyorum: Türkiye Cumhuriyeti devleti sıradan bir devlet değildir. Hiçbir güç Türkiye’ye ve Türkiye Cumhurbaşkanı'na parmak sallayamaz. Yumuşak başlı olmamızı, sağduyulu olmamızı uysal koyun olduğumuz şeklinde kimse yorumlamasın; kimse böyle bir vehme kapılmasın. Biz toprağın üstüne haysiyetsizce yaşamaktansa gerekirse toprağın altında şereflice yatmayı onurların en büyüğü olarak görürüz. Tayyip Erdoğan olarak, şahsım ve tüm dava arkadaşlarım; hepimiz İstiklal Marşı 'Korkma' nidasıyla başlayan kahraman bir milletin evlatlarıyız. 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım...' Bu millete zincir vuracağını zanneden gafiller; gerektiğinde dağları yırtacak kudret, kuvvet ve kararlılığa sahip olduğumuzu hiçbir zaman unutmasınlar.

İran ile ABD arasındaki müzakereden tüm sıkıntılara rağmen umudumuzu kaybetmiş değiliz. Zorluklar olabilir. Ama barışın nimetlerine odaklanıldığında bunların önemli bir kısmı hal yoluna koyulacaktır. Barışın sesi olmaya, barış çalışmalarına öncülük etmeye her zaman hazırız.




Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.
#Recep Tayyip Erdoğan
#grup toplantısı
#AK Parti
#TBMM