|

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Türkiye'de Filistin için üç günlük Milli Yas resmen ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği hastane katliamı sonrası Türkiye'de üç günlük Milli Yas ilan edilmesine ilişkin kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımında Filistinlilerin yaşadığı büyük acıları Türkiye'nin de yüreğinde hissettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir." dedi.

Semih Bozkuş
23:03 - 18/10/2023 Wednesday
Güncelleme: 23:52 - 18/10/2023 Wednesday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Terör devleti İsrail dün Gazze'de hastaneyi bombalayarak en az 500 kişiyi katletti.

İsrail'in sivil katliamı dünyanın dört bir yanında tepki görürken Türkiye de bu insanlık dışı saldırıya sessiz kalamadı.

Gazze’de İsrail tarafından hastaneye yönelik gerçekleştirilen saldırı nedeniyle Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle üç günlük yas ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da imzasını taşıyan kararı X hesabından paylaştı.

"Şehitlerimize duyduğumuz saygının bir gereği"

Paylaşımında İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için 'şehit' vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerin yaşadığı büyük acıları Türkiye'nin de yüreğinde hissettiğini ifade ederek, "Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir."




#Milli Yas
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
7 months ago