|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasette dijitalleşmenin öncüsü AK Parti'dir vizontele muhalefetin hayalleri yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezindeki AK Parti Mobil Uygulama Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ''Her alanda ve konuda olduğu gibi siyasette dijitalleşmenin öncüsü de AK Parti'dir. Yarın seçim olacakmış gibi gece gündüz demeden çalışıyoruz'' açıklamasında bulundu. 'Bizim icraatlarımızın yetiştiği yere Vizontele muhalefetin hayalleri bile yetişemez' diyen Erdoğan, ''Her geçen gün Cumhur İttifakı ile 6'lı derme çatma masa arasındaki derin vizyon farkı ortaya çıkıyor. İnsanımız, daha kendi meselelerini çözmekten aciz 6'lı masa denilen ekipten hiçbir fayda görmeyeceğini biliyor. Yabancı danışmanı ile görüntülü konuşmayı teknoloji sananlar, teknoloji özürlü olduğu ortaya koydu'' ifadelerini koydu.

12:58 - 5/01/2023 Perşembe
Güncelleme: 14:51 - 5/01/2023 Perşembe
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "25-30 yıl öncesinin teknolojisini 'İnsanımız teknoloji görsün.' diye millete yutturmaya çalışmak kibrin ve cehaletin dik alasıdır" dedi.

  • Erdoğan, parti genel merkezinde, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığınca hayata geçirilen ve teşkilatların birbirleriyle olan iletişimlerini, organizasyon ve koordinasyon süreçlerini yönetebilecekleri "AK Parti'M Mobil Uygulaması ve Dijital Platformu"nun tanıtım programında konuştu.

Bir yıldır yürütülen yoğun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan önemli projenin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı olmak üzere herkese teşekkür etti.

Erdoğan, AK Parti'M Mobil Uygulaması'nın devreye girmesiyle teşkilat faaliyetlerini daha etkin, hızlı ve verimli şekilde yürüteceklerini söyledi.

Uygulama sayesinde, teşkilat mensuplarının kendi aralarındaki iletişimi geliştirerek koordinasyonu güçlendireceklerini ifade eden Erdoğan, genel merkez ile taşra birimlerinin karşılıklı veri akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlayacak uygulamanın özellikle sahadaki çalışmaları rahatlatacağını belirtti.

"Saha hakimiyetini korumasına ciddi katkı sağlayacak"

Sistemin teşkilat mensuplarının kendi aralarındaki iletişim ve işbirliğini kolaylaştırma yanında vatandaşların sorularını en doğru bilgiyle cevaplandırabilme imkanı da vereceğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

  • "AK Parti'M Mobil Uygulaması ve Dijital Platformu'nun bilhassa kritik bir seçim arifesinde partimizin saha hakimiyetini korumasına ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığımızı, geliştirdiği ve uygulamaya geçirdiği bu güzel proje için bir kez daha tebrik ediyorum. Her alanda ve konuda olduğu gibi siyasette dijitalleşmenin öncüsü de AK Parti'dir. Teşkilatımızın tüm mensuplarını AK Parti'M Mobil Uygulama ve Dijital Platformu'nu aktif bir şekilde kullanmaya davet ediyorum."

"Hizmet yolculuğumuzu kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz"

Diğer partilerin vatandaşı sadece seçimden seçime hatırlarken günün 24 saati, yılın 365 günü insanların kapısını çaldıklarını, hal ve hatırlarını sorduklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

  • "Milletimizin tamamıyla tesis ettiğimiz gönül bağının yara almasına hiçbir zaman müsaade etmedik. Bugün de teşkilat olarak sahada en çok görünür olan, en fazla koşturan, en fazla faaliyet yürüten siyasi hareket biziz. Bakanlarımızla milletvekillerimizle il ve ilçe başkanlarımızla mahalle temsilcilerimizle partimize ve davamıza gönül vermiş tüm kardeşlerimizle yarın seçim olacakmış gibi gece gündüz demeden çalışıyoruz. Altılı masanın bileşenleri ve bileşmek isteyip bileşemeyenleri, ziyaret namına kendi genel merkezleri arasında mekik dokurken, biz her hafta bir ilimizde vatandaşlarımızla kucaklaşıyor, hasbihal ediyoruz. Onlar, vizyon ve proje olarak vatandaşın karşısına sadece boş lafla sosyal medya şovlarıyla çıkarken, biz yeni müjdelerle hizmet yolculuğumuzu kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü 254,2 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamını açıkladıklarını, salı günü sözleşmeliden kadroya geçen yaklaşık 500 bin kişinin sevincine ortak olduklarını vurguladı.

Dünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda memur ve emekli maaşlarına yaptıkları yeni zam oranlarını tüm memur ve emeklilerle paylaştıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aynı gün, orta gelir grubuna yönelik Yeni Evim Kampanyası'nın detayları açıklandı. Yarın Ziraat Bankamızın düzenleyeceği programda çiftçilerimiz ve gıda sanayicilerimizle bir araya geleceğiz. Cumartesi günü Antalya'ya gidecek, Antalyalı kardeşlerimizin misafiri olacağız. Bir taraftan sel afetiyle karşı karşıya kalan Kumluca'yı ziyaret edeceğiz, ardından Manavgat'ı ziyaret edeceğiz. Orada da hanım kardeşlerimizle ayrıca bir toplantıyı gerçekleştireceğiz. Ertesi gün üniversiteli AK gençlikle buluşacağız. Yani birileri kavgadan, gürültüden başlarını kaldıramazken biz kara, kışa, soğuğa, yağmura aldırmadan 85 milyonun her bir ferdine ulaşıyoruz."

  • Erdoğan, "kapısı çalınmadık kimse bırakmama" anlayışla çalışmalara devam ettirdiklerine işaret ederek şu değerlendirmelerde bulundu:
  • "Her geçen gün, AK Parti ve Cumhur İttifakı ile altılı masa denilen derme çatma yapı arasındaki derin vizyon farkı ortaya çıkıyor. İnsanımız, daha kendi iç meselelerini bile çözmekten aciz bu ekipten hiçbir fayda gelmeyeceğini çok iyi görüyor. Bilhassa gençlerimiz, sadece hizmet ve icraat olarak değil teknolojiyi takip etme, teknolojiden faydalanma, yeni teknolojiyi kullanma noktasında da bunların umutsuz vaka olduğunu anlamıştır. Vizyon toplantılarına gelmeye tenezzül dahi etmeyen yabancı ekonomi komiseri ile görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sananlar, aslında teknoloji özürlü olduklarını ortaya koymuşlardır. 25-30 yıl öncesinin teknolojisini, 'İnsanımız teknoloji görsün.' diye millete yutturmaya çalışmak, kibrin ve cehaletin dik alasıdır. Dünyaya ve kendi insanına böyle çarpık bakan bir zihniyetin milli teknoloji hamlemizi, yani Togg'u, Kızılelma'yı, Anka'yı, Atak'ı, Gökbey'i, Milli Muharip Uçağımızı, MİLGEM projemizi idrak etmesi elbette mümkün değildir. Bunların teknoloji bilgisi meşhur bir filmimizde ki 'Zeki Müren de bizi görecek mi?' sahnesi ile anlatılan o seviyeyi henüz geçememiştir. Siyaset gibi teknolojiyi de çeyrek asır geriden takip eden bu arkaik ekibe, gençlerimize daha fazla mahcup olmadan kendilerine şöyle kapsamlı bir format atmalarını tavsiye ediyorum. Yakında, uzay programımızla yerli yazılımlarımızın küresel başarılarıyla yüksek teknolojili nice ürünümüzle bunların zihin dünyalarını altüst etmeyi sürdüreceğiz. Şayet, başlarını kendi aralarındaki kavgadan, dövüşten, çekişmeden kaldırıp bakabilirlerse bu başarılarımız belki onlara da ilham kaynağı olabilir. Tabii herkesin alacağı, nasibi kadardır."

Erdoğan, kimsenin ne dediğine, ne yaptığına bakmadan sözlerini millete söylemeye, hizmetlerini anlatmaya, sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti olarak bizim icraatlarımızın yetiştiği yere vizontele muhalefetin hayalleri bile yetişemez." diyen Erdoğan, teknoloji dahil her alanda günü kurtarmayı değil, istikbali inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan, planlarını yaparken de çeyrek asır, yarım asır sonrasını düşünerek hareket ettiklerine dikkati çekerek "Bu anlayışla son 20 yılda Türkiye'yi yüksek teknoloji alanında takip eden değil takip edilen ülke haline getirmek için çok büyük emek verdik. Kurumsal altyapıyı oluşturarak, stratejik yol haritalarını belirleyerek, araştırma-geliştirme ekosistemini canlandıracak teşvik mekanizmalarını kurarak, insan kaynağımızı güçlendirerek, tarihi nitelikte adımlar attık. Araştırma-geliştirme merkezlerimizin sayısını sıfırdan aldık 1249'a yükselttik" dedi.

"Teknolojide çok büyük oranda dışa bağımlı bir ülkeyi, her alanda söz sahibi bir ülke konumuna getirdik"

Teknopark sayısını 2'den 96'ya, teknoparkı olan il sayısını ise 5'ten 54'e çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, "Teknolojide, çok büyük oranda dışa bağımlı bir ülkeyi, her alanda söz sahibi bir ülke konumuna getirdik. Teknoparklarımızda 8 bin 528 firma şu anda faaliyet gösteriyor. Personel sayısı ne biliyor musunuz? 88 bin 512 personel çalışıyor. Değeri 1 milyar doların üzerinde olan teknoloji şirketi sayımız 6'yı buldu. Toplam 64 milyondan fazla vatandaşımızın 6 bin 750 hizmete bir tıkla ulaşabildiği elektronik devlet kapısı tüm dünyada örnek gösteriliyor" ifadelerini kullandı.

  • Türkiye'nin kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer aldığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
  • "İHA, SİHA, TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz. TEKNOFEST gençliğinin yetişmesi için ülkemizin dört bir yanında bilim merkezleri, dene yap teknoloji atölyeleri açıyoruz. Dijital becerilerin geliştirilmesi için kodlama okulları, açık kaynak programları ve teknoloji atölyeleri ile toplumun her kesimini destekliyoruz. Dijital Dönüşüm Ofisi'miz vasıtasıyla siber güvenlikten verilerimizin korunmasına, geniş bir yelpazede stratejik çalışmalara imza atıyoruz. TEKNOFEST'e gösterilen yoğun ilgiyi, ülkemizdeki teknoloji ekosisteminin ulaştığı seviyenin bir nişanesi olarak görüyoruz."

Erdoğan, Türkiye'de tüm bu kritik hamleleri yaparken parti olarak kendilerini de ihmal etmediklerini belirterek "AK Parti'M Mobil Uygulaması ve Dijital Platformu rakiplerimize göre partimizin bu alandaki lider rolünü ortaya koyan çok iyi bir örnektir. Bu uygulamayla genel merkez ile il, ilçe, mahalle teşkilatları arasında dijital bir köprü de kurulmuş olacaktır. Seçim çalışmalarında bizlere ciddi avantajlar sağlayacağına inandığım bu uygulamanın tekrar teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda dijitalin yüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti'M uygulamasının geliştirilmesi ve kullanıma hazır hale gelmesinde emeği geçenleri şahsı ve tüm AK Parti Genel Merkezi adına tebrik etti.

Tanıtım programına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AK Parti genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri de katıldı.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti Mobil Uygulama Tanıtım Toplantısı
#AK Parti
1 yıl önce