|

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürücüsüz otobüsün ilk yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk mühendislerin ürettiği Electric'i test etti. Erdoğan, sosyal medya paylaşımında "Kabine toplantımıza, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gidiyoruz." dedi.

15:22 - 1/02/2021 Pazartesi
Güncelleme: 15:47 - 1/02/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
İlk elektrikli sürücüsüz otobüs.
İlk elektrikli sürücüsüz otobüs.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk mühendislerin ürettiği Electric'i test etti.

"KABİNE TOPLANTIMIZA GİDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya paylaşımında "Kabine toplantımıza, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gidiyoruz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı mustafa Varank sosyal medyadan paylaşımda bulunarak "Sn. Cumhurbaşkanımızın tanıttığı bu araç bir test aracı değil... Ön gösterim aracı da değil... Seri üretim hattından çıkarak satışı gerçekleşen, Türk Mühendisleri Tarafından Geliştirilen Dünyanın İlk Seri Üretim 4. Seviye Sürücüsüz Elektrikli Otobüsü…" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürüşün ardından yaptığı açıklamada,
"Böyle bir araca sahip olmak ülkemiz için bir iftihar. Yayalara karşı, trafik sinyallerine karşı duyarlı. Aracın boyu 8 metre ve sessiz çalışıyor. Seri üretimle markalarımızın adını duyuracaklar"
dedi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Sürücüsüz
#Elektrikli
#Otobüs
3 yıl önce
default-profile-img