|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasayı gelin hep birlikte yapalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazırlama şansına sahip olduğunu ve şartların uygun olduğunu belirten Erdoğan, "Tüm fikir ve aksiyon insanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin hep birlikte yeni anayasa konusundaki tekliflerimizi hazırlayıp tartışmaya başlayalım. Milletimizin önüne en kapsayıcı metni koyalım. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ve milletimize yakışan yeni sivil bir anayasa ile karşılayalım" dedi.

11:55 - 10/02/2021 Çarşamba
Güncelleme: 13:27 - 10/02/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de, AK Parti Grup Toplantısı'nda yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Sivil bir anayasa hazırlama şansına sahibiz


"Meclisimizi yeni ve tarihi bir dönem daha bekliyor. Reform paketimizi milletimiz ile paylaştık. MHP'nin de bu teklife olumlu bakması ile
Türkiye tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazırlama ve millete sunma şansına sahip olmuştur.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni çalışırken karşımıza hep anayasa meselesinin çıktığını gördük.
Yeni anayasayı konuşmak ve hazırlamak için şartlar gayet uygun.
Tercihimiz tüm siyasi partilerin bu çalışma içinde yer almasıdır.

"Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına sivil bir anayasa ile girelim"

Tüm fikir ve aksiyon insanlarımıza çağrıda bulunuyorum.
Gelin hep birlikte yeni anayasa konusundaki tekliflerimizi hazırlayıp tartışmaya başlayalım.
Milletimizin önüne en kapsayıcı metni koyalım.
Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ve milletimize yakışan yeni sivil bir anayasa ile karşılayalım.

"Hazinemiz milletimizin ve esnafımızın emrindedir"

Salgın döneminde sadece sosyal koruma kalkanında vatandaşlarımıza verdiğimiz destek 51 milyar TL'yi geçti. Hazinemiz milletimizin ve esnafımızın emrindedir. Bunları yaparken yatırım programındaki projelerimizi de ihmal etmiyoruz.

Bakanlık izni olmadan belediyeler borçlanamaz

İzmir'deki Çiğli Tramvayı temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı, belediyenin daha uygun şartlarda borçlandığını övünerek anlatıyordu. Belediye bu finansmanı izin aldığı dönemde gerçekleştiremediği için zaten şu anda böyle bir borçlanma iznine de sahip değildir.

  • Ortada borçlanma izni bulunmadığı için belediyenin kredi kullanımız söz konusu değildir. Kılıçdaroğlu ekonomiden ve rakamlardan anlamadığı için hazinenin sağladığı uluslararası finansman kredi şartlarının daha uygun olduğunu da bilmiyor.

Bak Kılıçdaroğlu! Hazine ve Maliye Bakanlığı herhangi bir tahvil müsaadesi vermeden hiçbir belediye borçlanmaya gidemez. İnanın bilmiyor. Sen bu yanlışla gidecek olursan soru işaretleri artmaya başlar.

Kılıçdaroğlu yüzsüz siyaseti partisine dayatıyor

Terör örgütleriyle ve onların yandaşlarıyla iç içe geçmiş şu anki CHP’nin siyaseti, ülkesinin felaketini dileyecek seviyeye inmiştir. CHP, Kuva-yı Milliye CHP'si değildir. CHP, Gazi'nin CHP'si değildir.

  • CHP’nin başındaki zat, siyaset adı altında yüzsüz ve onursuz bir yöntemi ısrarla partisine ve ülkeye dayatıyor. Yalanla mutlu olan, iftirayla beslenen, yüzü kızarmayan, vicdanı sızlamayan, siyasi ahlaktan nasipsiz karikatür bir tiple, bir adamcağızla karşı karşıyayız."





#cumhurbaşkanı
#erdoğan
#ak parti
#grup toplantısı
#yeni anayasa
3 yıl önce