|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'nin yaptırım kararına sert tepki: Mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa Birliği zirvesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "AB'nin dün yaptığı zirve birkaç ülkenin bekledikleri cevabı vermedi. Çünkü talepleri haklı değildi. Talepleri aslında Türkiye'nin haklılığını ortaya koyan bir sürecin tam aksineydi" dedi.Aklıselim ülkelerin olumlu tavırlar sergileyerek oyunu boşa çıkardığını belirten Erdoğan, "Oradan da herhangi bir şeyin çıkması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

13:55 - 11/12/2020 Cuma
Güncelleme: 14:39 - 11/12/2020 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. AB Liderler Zirvesi'nin Türkiye'ye yönelik kararına değinen Erdoğan, "
AB'nin dün yapmış olduğu zirve, aslında birkaç ülkenin beklentilerine bekledikleri cevabı vermedi. Çünkü talepleri haklı değildi. Türkiye için haklı olan bir süreç var.
" dedi


"Oyunlar boşa çıkarıldı"

AB Liderler Zirvesi'ndeki Türkiye görüşmesi ile ilgili yanıt veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Birkaç ülkenin beklentilerine bekledikleri cevabı vermedi. Çünkü talepleri haklı değildi. Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, bizim olumlu tavırlarımız beklediklerini boşa çıkardı. Dışişleri Bakanlığımızın yaptığı açıklamalar bu sürece yönelik, yanlışlarını ortaya koyması bakımından çok önemliydi. AB üyesi ülkeler içerisinde aklıselim ülkeler burada olumlu tavırlar ortaya koyarak bu oyunu boşa çıkardı.

  • Mart 2021'de yapılacak zirvede yeni bir hazırlığın yapılması gibi bir beklenti var. Oradan da herhangi bir şey çıkması mümkün değil. Türkiye için haklı bir süreç var."

Azerbaycan ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyaretine ilişkin soru üzerine, "Azerbaycan bizim için kardeş ülke.
Ermenistan'ın 30 yıllık süreç içerisinde işgal etmiş olduğu Azerbaycan topraklarında, tabi Azeri kardeşlerimiz bir işgalin altındaydı. Bu işgal süreci içerisinde çok sabrettiler. Ve bu işgal noktasında Misk üçlüsü maalesef bekleneni vermedi. Burada adil bir netice elde edilemedi. Bu süreci bizlerde hep takip ettik. Ama dün Azerbaycan'daki Azeri kardeşlerimizin heyecanı, coşkusu gerçekten çok ama çok çok farklıydı. Gerek Azerbaycan lideri İlhan Aliyev kardeşim ve şahsım tüm heyetimiz orada hakikaten Azerbaycan'la Türkiye'nin kucaklaşmasının da en güzel örneklerini verdik.
Bundan sonraki süreçte de birlikte atacağımız adımları yapmış olduğumuz anlaşmalarla teyit ettik. Bundan sonraki süreci kararlı bir şekilde devam ettireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.



#Cumhurbaşkanı erdoğan
#cuma namazı
#açıklama
3 yıl önce