|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hanuka Bayramı mesajı

Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı için tebrik mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Musevilik inancına sahip tüm vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı tebrik ediyorum. Dini, dili, etnik kökeni ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin herhangi bir ayrıma maruz kalmaksızın, kendi inanç ve geleneklerini özgürce yaşayabilmesine büyük önem atfediyoruz" dedi.

09:33 - 10/12/2020 Perşembe
Güncelleme: 09:43 - 10/12/2020 Perşembe
IHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musevi vatandaşların Hanuka Bayramı’nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hanuka Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "
Musevilik inancına sahip tüm vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı tebrik ediyorum
. Dini, dili, etnik kökeni ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin herhangi bir ayrıma maruz kalmaksızın, kendi inanç ve geleneklerini özgürce yaşayabilmesine büyük önem atfediyoruz. Bu anlayışla son 18 yıldır tüm vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını genişleten, özellikle inanç, ibadet ve vicdan hürriyetini garanti altına alan adımlar atıyoruz.

"Türkiye engin hoşgörüsüyle dünyaya örnek oluyor"

Ülkemizi, hiçbir insanımızın inancından, kılık kıyafetinden veya dünya görüşünden dolayı ötekileştirilmediği bir iklime kavuşturduk; bu iklimi güçlendirmekte kararlıyız.
Antisemitizm, İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığının veba gibi yayıldığı bir dönemde Türkiye, engin hoşgörü kültürü ve farklılıkları zenginlik olarak gören geleneğiyle tüm dünyaya örnek olmaya devam edecektir.
Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilerin Hanuka Bayramı’nı tebrik ediyor; iyiliğin kötülüğe, aydınlığın karanlığa galebe çaldığı bu anlamlı günde kendilerine esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Hanuka Bayramı
#Musevi
#Tebrik
#Mesaj
3 yıl önce