|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan liderlerle bayram görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile telefonda görüştü. Karşılıklı bayramlaşma tebriğinde bulunulan görüşmelerde, koronavirüsle mücadelede iş birliğinin yanı sıra ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.

22:03 - 24/05/2020 Sunday
Güncelleme: 23:24 - 24/05/2020 Sunday
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani görüşmede karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde bulundu.

Görüşmede, yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadelede iş birliği ve salgın sonrası dönemde atılacak adımların yanı sıra ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.

Erdoğan-Arif'i görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile telefonda görüştü. Karşılıklı bayram tebriğinde bulunulan Erdoğan-Alvi görüşmesinde, Kovid-19 ile mücadelede iş birliği ve bölgesel meseleler ele alındı.

Erdoğan-Berdimuhamedov görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan-Berdimuhamedov görüşmesinde karşılıklı Ramazan Bayramı tebriğinde bulunuldu.

Görüşmede, ikili ilişkileri her alanda güçlendirecek adımlar ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede iş birliği konuları ele alındı.

Erdoğan- Aliyev görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkan İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan-Aliyev görüşmesinde karşılıklı Ramazan Bayramı tebriğinde bulunuldu.

Görüşmede iki lider, Türkiye-Azerbaycan arasındaki dayanışma ve iş birliğini sürdürme kararlığını yinelerken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele başta olmak üzere ikili ilişkileri ve bölgesel meseleleri ele aldı.

Erdoğan-Tarık görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Karşılıklı Ramazan Bayramı tebriğinde bulunulan görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.


#Erdoğan
4 years ago