|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli para çağrısı

Eski milletvekilleriyle iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara seslenerek "Yerli paranızı, dövize değiştirmeyin" dedi. Kurda yaşanan dalgalanmalara ilişkin ise Erdoğan, "Dalgalanmalar Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir. Türkiye, geçen yıl yüzde 7.4 büyüyen ve büyüme eğilimini gösteren bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
22:19 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski milletvekilleriyle buluştuğu iftar programında konuştu.
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski milletvekilleriyle buluştuğu iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milletvekilleriyle buluştuğu iftar programında konuştu.

Vatandaşlara, yerli para konusunda çağrı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,
"Yerli paranızı, dövize değiştirmeyin. Yerlilik budur, vatanseverlik budur.
" dedi.
Erdoğan'ın açıklamalarından çıkanlar:

"Cumhur İttifakı diğerlerinden farklı olarak şahsımı Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Diğer ittifaktakiler ise, kendi cumhurbaşkanını aday olarak çıkardı.

Biz her zaman olduğu gibi riyasız ve hasbi bir şekilde çıkıyoruz. Muhalefet partileri kendi içerisinde o kadar alavere dalavereye girmiş ki, biz bile takip etmekte zorlanıyoruz. Muhalefetin kurduğu ittifak taktik ile kurulmuş olduğu gözüküyor.

İnşallah Cumartesi günü mitinglerimize Erzurum'da başlıyoruz.

"AK Parti listelerindeki herkes liyakat sahibidir"

Bosna ziyaretinden sonra uçaktaki gazeteci arkadaşlarımla yaptığımız mülakatın yanlış anlaşıldığını üzülerek fark ettim.

AK Parti'nin bu listede ve geçmiş listelerde aday gösterdiği herkes ehliyet ve liyakat sahibidir.

Seçim çevresiyle ilişkisi zayıf, milletvekiliğinin komisyon ve genel kurul çalışmalarını ihmal etmiş kişilerin durumunu dikkate aldık.

Kurdaki dalgalanmalarla ilgili açıklama

Ülkemizde kurda yaşanan dalgalanma, Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir. Türkiye, geçen yıl yüzde 7.4 büyüyen ve büyüme eğilimini gösteren bir ülkedir. Turizmde 40 milyonun üzerinde turist ve 30 milyar dolar geliriyle bereketli bir sene yaşayacak.

Finans alanında yaşanan gelişmelerin, ekonomimizin gerçekleriyle bir ilgisi yoktur. Ayrıca üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntımız da yoktur. Ekonomi konusunda farklı düşünen arkadaşlarımız da vardır.

"Cari açık ve enflasyon için adımlar atacağız"

Şu hususun herkesçe bilinmesi gerekiyor. 24 Haziran seçimleri sonrası enflasyon ve cari açık konusunda gerekli adım atacağız.

"Yerli para" çağrısı

Türkiye, serbest piyasa ekonomisini kurallarıyla uygulayan bir ülkedir. Para politikalarında 'küresel yönetişim biçimleri'ne bağlı kalmaya devam edeceğiz ama bunların ülkemizin ekonomisini bitirmesine müsaade etmeyeceğiz.

Halkıma sesleniyorum, yerli paranızı, dövize değiştirmeyin. Yerlilik budur, vatanseverlik budur."

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce