|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya diplomasisi sürüyor: Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3'üncü Antalya Diplomasi Forumu kapsamında yoğun görüşme trafiğine devam ediyor. Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Zeljko Komsic, Denis Becirovic ve Zeljka Cvijanovic ile görüştü. Ayrıca Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye'de bulunan Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ile de bir araya geldi.

Halil Akkoç
12:23 - 2/03/2024 Cumartesi
Güncelleme: 15:14 - 2/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerine ara vermeden devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerine ara vermeden devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'üncü Antalya Diplomasi Forumu kapsamında yoğun görüşme trafiğine devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi’nin Boşnak üyesi Denis Becirovic, Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve Sırp üyesi Zeljka Cvijanovic ile Antalya’da görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ve Bosna-Hersek ilişkileri, bölgesel konular ve küresel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye’nin, Bosna-Hersek’in birlik, huzur ve istikrarının korunması ve iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin bu konularda kararlı, samimi ve yapıcı katkılarının artarak süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ticaret hacminin artması için atılan adımların ve her alanda iş birliklerinin devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Madagaskar Cumhurbaşkanı Rajoelina ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye'de bulunan Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina ile Antalya'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ve Madagaskar arasındaki ilişkiler, bölgesel ve küresel konular değerlendirildi.

Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Madagaskar arasında ekonomi başta olmak üzere birçok işbirliği alanı bulunduğunu ve bunların geliştirilmesi için gayretlerin artarak devamının iki ülkenin de çıkarına olduğunu belirtti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Görüşmede, "Türkiye Cumhuriyeti ile Madagaskar Cumhuriyeti Arasında Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması" da imzalandı.

Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldi.

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ile de görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile bir araya geldi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Zeljko Komsic
#Denis Becirovic
#Zeljka Cvijanovic
2 ay önce