|

Cumhuriyet Gazetesi darbeci generallere sahip çıktı: Yıllarca hizmet etmişlerdi

28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na yazı gönderilmişti. Cumhuriyet Gazetesi, zulmün simgesi olmuş bu isimlere sahip çıktı. “Yıllarca hizmet etmişlerdi: 28 Şubat sanıklarının rütbeleri sökülecek!” diyerek darbeci generalleri savundu.

17:24 - 19/08/2021 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 19/08/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

28 Şubat davasında hakkında tutuklama kararı verilen, dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Çetin Doğan Bodrum Adliyesi'ne teslim oldu. Gün içinde 28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 sanık hakkında yakalama kararı verilmişti. Emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na da yazı gönderildi.


Zulmün simgesi olmuşlardı

Algı operasyonları ve Türkiye düşmanlığıyla her daim yalan haberlere imza atan Cumhuriyet Gazetesi, darbeci generallere sahip çıktı. 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na yazı gönderilmişti. Gazete, zulmün simgesi olmuş bu isimlere sahip çıktı. “Yıllarca hizmet etmişlerdi: 28 Şubat sanıklarının rütbeleri sökülecek!” diyerek darbeci generalleri savundu.


#Cumhuriyet Gazetesi
#Genelkurmay Başkanlığı
#Milli Savunma Bakanlığı
3 yıl önce