|

Cumhuriyet'teki FETÖ parmağını Balbay Şubat'ta yazmış

Cumhuriyet gazetesine FETÖ soruşturmaları kapsamında operasyon düzenlenirken, gazetede uzun yıllar köşe yazarlığı yapan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın görevine son verildiği günlerde paylaştığı tespit yeniden gündeme geldi. Yazılarına son verilmesinin perde arkasındaki gerçeği açıklayan Balbay, "Cumhuriyet'te FETO'culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest, CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak" demişti.

Yeni Şafak
12:00 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 12:05 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak
CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay
CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay

CHP İzmir milletvekili

Mustafa Balbay

'ın uzun yıllar köşe yazarlığı yaptığı ve yayın yönetiminde söz sahibi de olduğu Cumhuriyet gazetesinden Şubat ayında gönderildi. Ankara temsilcisi de olan Balbay'ın yazılarına son verilmesi tepkilere neden olmuştu.



  1. Fetullahçı Terör Örgütü kumpası ile 4 yıl 277 cezaevinde kalan Balbay,
    FETÖ
    ve PKK'yı destekleyen bir yayın çizgisine oturan Cumhuriyet'i sık sık eleştirmesiyle dikkati çekiyordu.

"CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak"

Cumhuriyet'ten skandal bir şekilde kovulan Balbay, o günlerde resmi Twitter hesabı üzerinden "Cumhuriyet'te FETO'culuktan Kürtçülüğe kadar her şey serbest, CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak" ifadelerini paylaşmıştı.







Balbay aralarında geçen diyaloğu böyle anlatmıştı

Mustafa Balbay, "Cumhuriyet'te yeniden yazmaya ne zaman başlayacaksınız" sorusuna şu karşılığı vermişti:


"8 Kasım günü gazetedeki köşemde 'izindeyim' başlıklı yazıyla okurlardan ocak ayı sonuna dek izin almıştım. 25 Ocak'ta Cumhuriyet Vakfı başkanını arayıp şubat başında yazılara başlamak istediğimi söyledim. 1 Şubat pazartesi günü "yeniden merhaba" başlıklı yazımı gönderdim. Genel yayın yönetmen yardımcısına bilgi verdim. 'İcra kurulu başkanı Akın bey sizinle ilgili bir karar alındığını söyledi' karşılığını aldım. Bana hiçbir şey söylenmediğini, izne ayrılırken söz verdiğim gibi şubat başında yeniden yazı gönderdiğimi anlattım. Biraz sonra bana döneceğini söyledi. Aradı ve,'Vakıf yönetimi siz izindeyken karar almış. Aktif siyaset yapanlar artık yazı yazmayacakmış' dedi. Bunun doğruluğu yanlışlığı bir yana, en azından bana bilgi verilmesi gerekirdi."



İşte Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında ''FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler hakkındaki bazı suçlamaların detayları ortaya çıktı.









#Cumhuriyet
#Mustafa Balbay
#FETÖ
8 yıl önce