|

DAEŞ unsurlarını temizledik

Milli Savunma Bakanı Işık, Fırat Kalkanı Harekatı’nın geldiği noktada, sınırlarımızdan yaklaşık 90 kilometre boyunca 20 kilometre derinliğinde bütün DAEŞ unsurlarınn temizlendiğini belirterek "Artık oralardan topraklarımıza roket atılması çok kolay değil. Bunu daha da güneye taşıyacağız, o 90’a 45’lik bölgeyi oluşturup, topraklarımıza dışarıdan bir tehdit oluşturmayacak güvenli bir bölgeyi kuracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:17 - 16/10/2016 Pazar
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nde Gaziler Kültür Evi açılış törenine katıldı. Bakan Işık daha sonra Milli Mücadele dönemi, Kore, Çanakkale, Kıbrıs ile 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nde Gaziler Kültür Evi açılış törenine katıldı. Bakan Işık daha sonra Milli Mücadele dönemi, Kore, Çanakkale, Kıbrıs ile 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de Gaziler Kültür Evi açılışında yaptığı konuşmada, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bilgi verdi. Harekatın büyük bir başarıyla yürüdüğünü söyleyen Işık, “Şu anda Dabık'a girildi. DAEŞ açısından sonra derece önemli olan Dabık'ta şu anda Fırat Kalkanı Harekatı ÖSO birlikleriyle yürütülüyor. Bugün Fırat Kalkanı Harekatı'nın geldiği nokta, sınırlarımızdan yaklaşık 90 kilometre boyunca 20 kilometre derinliğinde bütün DAEŞ unsurlarını temizledik. Artık oralardan topraklarımıza roket atılması çok kolay değil. İnşallah bunu daha da güneye taşıyacağız, o 90'a 45'lik bölgeyi oluşturup, topraklarımıza dışarıdan bir tehdit oluşturmayacak güvenli bir bölgeyi kuracağız" dedi.



MAHALLİ GÜÇLERE DESTEK VERELİM


Musul'la ilgili koalisyon güçlerinin top atışının başladığını açıklayan Işık, sözlerini şöyle tamamladı: “Burada da koalisyon güçlerine başta ABD olmak üzere şunu ısrarla söylüyoruz, 'Bu DAEŞ hepimizin ortak düşmanı. Bunların temizlenmesi hepimizin önceliği. Ama bu temizliği yaparken daha büyük problemlerin fitilini ateşlemeyin. Burada o bölgenin kendi insanlarıyla harekatı yapalım biz de size destek verelim. Rakka'yı temizleyecekseniz bunu PKK, PYD unsurlarıyla yapmayın çünkü yarın DAEŞ giderse orada daha büyük problemler olur. Bunun yerine bakın siz ÖSO'yu önemsemiyordunuz. Türkiye azcık destek verdi, ÖSO bin 100 kilometre kare üzerinde toprağı DAEŞ'ten temizledi. Gelin Rakka ve Musul'da da bu mahalli güçlere destek verin. Türkiye olarak biz de destek verelim, DAEŞ'ı buradan temizleyelim. Eğer siz Musul'u şii milislerle temizlemeye kalkarsanız orada belki 100 yıllık yeni kargaşa ve kaosu tetiklemiş olursunuz. Bunları ABD ile konuşuyoruz. Şu an itibariyle söylediklerimizin dikkate alındığını görüyoruz.”







#Milli Savunma Bakanı
#Fikri Işık
#DAEŞ
8 yıl önce