|

Daire fiyatına yatak odası takımı aldı

Skandallarla anılan İlgezdi çiftinin aynı anda kullandığı 2’si yazlık 3 villa, 2 rezidans dairesi olmak üzere toplam 5 evi var. Villaları Fatih Kıral Mobilya'ya döşeten çift, bir çay sehpasının 6 bin TL olduğu mağazadan 172 bin liraya yatak odası takımı aldı

Yeni Şafak
04:00 - 16/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:24 - 15/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Ataşehir Belediyesi'ndeki skandalların ardı arkası kesilmiyor. Başkan Battal İlgezdi ve eşi Gamze İlgezdi'nin yıllarca yakınında bulunan bazı belediye çalışanları İlgezdilerin nasıl bir saltanat sürdüğünü ayrıntılarıyla anlattı. Halen belediyenin çalışanı oldukları ve başlarına bir şey gelmesinden endişe ettikleri için isimlerinin yazılmasını istemeyen çalışanlar, belediye çalışanlarının tüm olan biteni bildiği halde sustuklarını iddia etti. Bir çalışanın savcılığa verdiği ifadesinde belediye yaşanan skandalları tek tek anlattığı belirtiliyor. İşte belediye çalışanlarının iddialardan bazıları:


3 VİLLA, 2 REZİDANS KULLANIYOR

İlgezdi çifti halen üçü villa ikisi redizans olmak üzere kullandığı 5 evi var. Villalardan ikisi Bodrum ve Altınoluk'ta. İlgezdi ailesinin Altınoluk'taki yazlığı sık sık Ataşehir Belediyesi ile ilgili geçmişte haberler yapan ve İlgezdi'yi bu konuda sıkıştıran gazetecilerin de uğrak mekanı olduğu iddia ediliyor. Battal İlgezdi'nin bu gazetecilerden bazılarına Altınoluk'ta yazlık alması için aracılık ettiği de yine iddialar arasında.


GAMZE İLGEZDİ'NİN SÖZÜ GEÇİYOR

Belediyede Gamze İlgezdi'nin ağırlığı var. Ablası Oya Şenyurt'un eşi Özer Çetin Şenyurt'un işçi emekliliğinden emlak milyarderliğine uzanan yolculuğunda büyük pay sahibi olduğu belirtilen Gamze İlgezdi'nin sekreterini istediği eğlence mekanına bırakmayan bir belediye şoförünü kovdurduğu da iddialar arasında. İlgezdi çiftinin lüks rezidanslardan Sky Tower A Blok'ta ikamet ettikleri dairenin milyonlarca liralık değerine ve yüzbinlerce liralık eşyaya rağmen eşe dosta sadelikle övündüğü belirtiliyor.


FİYATLAR 100 BİN EURO'DAN BAŞLIYOR

İlgezdi çifti evlerinin ihtiyaçlarını Fatih Kıral'dan karşılıyor. Önceki yıllarda Bodrum'daki villaya buradan bir TIR ev eşyası gittiği iddialar arasında. Aileyi yakından tanıyanlar Bodrum'daki villada 172 bin liralık yatak odası kullanıldığını söylüyor. Fatih Kıral isimli mobilya mağazasında dün itibariyle satışta olan en düşük yemek odası takımı 85 bin Euro, En düşük yatak odası takımı ise 70 bin Euro. Yerli üretim yatak odası takımları 100 bin Euro'dan başlıyor.


4 YAŞINDAKİ KIZA REZİDANS

İlgezdi'nin 4 yaşındaki kızını da emlak zengini yaptığı ortaya çıktı. İlgezdi'nin minik kızının üzerine Ataşehir'de 3 milyon liralık lüks suit daire ile Küçükkuyu'da 2,5 dönüm arazide villa yaptığı öğrenildi.



Altın varaklı saltanat

İlgezdi, başkanlık makamı için altın varaklı yapraklarla donattırdığı mobilyaların alım ihalesinde açık ihale yapmak yerine pazarlık usulü yaparak davetle daha önceden tanıdığı firmaya verdi. 2012'de yine aynı firma olan Koç Büro Mobilyaları İnş. San. Tic. Ltd. ŞTİ'ye 2 milyon 31 bin 315 TL'lik başka bir ihale daha verildi. Belediyenin kültür merkezine alınan mobilyalar için de ihaleye çıkan belediyenin şirkete 6 milyon TL'nin üzerinde kazanç sağladığı belirtiliyor. Firma, Mustafa Saffet Kültür Merkezi başta olmak üzere birçok birime alınan mobilyaları, yine rekabet şartlarının oluşmadığı ihale ortamında kazanmıştı. Başkanlık makamına alınan mobilyalar için 2013'te belediye bütçesinden 1 milyon 600 bin TL harcandı.




#Ataşehir Belediyesi
#Battal İlgezdi
#Gamze İlgezdi
9 yıl önce