|

Darbe imalı bildiri yayımlayan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal

Montrö Boğazlar Sözleşmesi gündemi üzerinden darbe imalı bir bildiri yayımlayarak milli iradeyi hedef alan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

14:06 - 5/04/2021 Pazartesi
Güncelleme: 16:09 - 5/04/2021 Pazartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

104 emekli amiral, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarını bahane ederek hükümeti hedef alan darbe imalı bir bildiri yayınlamıştı. Bildiri sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

  • Soruşturma kapsamında imzacılardan 10 emekli asker gözaltına alındı, 4 amiral ise yaş durumları göz önüne alınarak ifadeye çağrıldı. Gözaltına alınanlardan 6'sı Ankara'ya götürülürken, olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bildiriyi imzalayan emekli amirallerin lojman ve koruma hakları iptal edildi.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ YAĞMIŞTI: RÜTBELERİ SÖKÜLSÜN

Bildiri siyasilerin yanı sıra vatandaşı da ayağa kaldırmıştı. 15 Temmuz gecesi cuntacılara karşı elde edilen zaferi anımsatan bir çok kullanıcı, bildiride imzası olan 103 amiralin "Rütbelerinin sökülmesini" istemişti. Milli iradeye yönelik yapılan saldırıya çok sert şekilde tepki gösteren birçok sosyal medya kullanıcısı, emekli amirallerin orduevlerine girişlerinin engellenmesini istemişti.

#emekli amiral
#darbe
#bildiri
3 yıl önce