|

Dünyaya TANAP müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki en büyük proje TANAP’ın açılışını yapacağız. Bu açılış, inşallah haziran ayının başında gerçekleştirilecek ve bu seçim öncesi de gerek milletimize gerekse tüm dünyaya bizim bir müjdemiz olacaktır” dedi. Erdoğan, Azerbaycan ile yeni projeleri de hayata geçireceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:40 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan, seçim zaferinden sonra ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapan Aliyev’i resmi törenle karşıladı.
Erdoğan, seçim zaferinden sonra ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapan Aliyev’i resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçildikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i resmi törenle karşıladı. Törende, bando takımı tarafından ilk kez "Can Azerbaycan" şarkısı da çalındı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Aliyev ile baş başa görüştü. Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Oturumuna katılan Erdoğan ve Aliyev, ardından iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine iştirak etti ve ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile samimi istişareler yaptıklarını vurgulayarak, önce ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdiklerini, bakanların yaptıkları birebir görüşmelerin kendilerine sunulduğunu anlattı.

YENİ PROJELER VAR

Geçen yıl 6'ncı Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Oturumu'nun hemen öncesinde 30 Ekim 2017'de Bakü'de "Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı"nın açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Dünyanın en önemli güzergahlarından birini oluşturan bu hattın, verimli bir biçimde kullanılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah bu çalışmaları çok kısa sürede tamamlayacağız. Önümüzdeki dönemde aramızda yeni projeler var, bunları da hayata geçireceğiz. Bunlardan en önemlisi ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişimiz olacaktır.

SEÇİM ÖNCESİ

Bunun yanında yine müşterek olarak atmayı hedeflediğimiz adımlar var ki, bunlar çok önemli. En büyük, tabii şu anda önümüzdeki proje malum, yakın zamanda Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışını yapacağız. Bu açılış, inşallah haziran ayının başında gerçekleştirilecek ve bu seçim öncesi de gerek milletimize gerekse tüm dünyaya bizim bir müjdemiz olacaktır."

Erdoğan, Güney Gaz Koridoru Projesi'nin önemli bir parçası olan TANAP'ın, sadece Türkiye ile Azerbaycan arasında doğal gaz alışverişinde değil, aynı zamanda bütün Avrupa'nın enerji güvenliğine katkı yapacağına işaret etti.

BİZİM DE SORUNUMUZ

Erdoğan, "Yukarı Karabağ sorununu başından beri kendi sorunumuz olarak gördük. Yukarı Karabağ sorununun, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleriyle ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde ivedilikle çözümü en büyük arzumuzdur. Bu konuda Azerbaycan'a verdiğimiz desteği bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. Toplantıda iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı.


Yeni sistemle yargı güçlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Anayasa Mahkemesinin 56. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Külliye’de verilen akşam yemeğine katıldı. Burada davetlilere seslenen Erdoğan 24 Haziran seçimlerine gönderme yaptı. Erdoğan şunları kaydetti: Demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığımızdan taviz vermeden vesayetten tutun darbe teşebbüslerine ve terör saldırılarına kadar nice tehdidin üstesinden gelmeyi başardık. Şimdi 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin ardından tüm unsurlarıyla hayata geçecek olan yeni yönetim sistemimizle yürütmeyi daha güçlü, yasamayı daha itibarlı, yargıyı da daha bağımsız hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu tarihi değişime birikimleriyle, yol göstermeleriyle, içtihatlarıyla destek olan yargı mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

  • Özbekistan ve G.Kore yolcusu
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ve Güney Kore'ye resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan'ın ilk durağı Özbekistan olacak. Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in davetine icabetle 29 Nisan-1 Mayıs'ta Özbekistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Devlet Başkanı Moon Jae-in'in davetlisi olarak 2-3 Mayıs tarihlerinde de Güney Kore'yi ziyaret edecek.
#Cuömhurbaşkanı Erdoğan
#Azerbaycan
#Türkiye
#TANAP
6 yıl önce