El Kaide üyesiyle irtibatı çıktı

Yeni Şafak, Mustafa Sait Özkan
04:00, 02/10/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
El Kaide üyesiyle irtibatı çıktı
El Kaide üyesiyle irtibatı çıktı

17-25 Aralık kumpasçısı FETÖ’cü polis müdürleriyle yoğun temas kuran ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un kritik bir El Kaide üyesiyle irtibatı çıktı. Topuz’un, Kasım 2003’te İstanbul’da HSBC, İngiliz konsolosluğu ve sinagoga yapılan saldırıyla bağlantılı gözaltına alınan A.B. ile telefon görüşmesi tespit edildi.


FETÖ’cü polis müdürleri ve firari savcı Zekeriya Öz’le bağlantısı bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz’un 2003'te İstanbul’da düzenlenen bombalı saldırılarla ilişkisi nedeniyle Suriye’den Türkiye’ye teslim edilen A.B ile irtibatı tespit edildi.

Adil Öksüz ve MİT TIRlarının durdurulmasını sağlayan FETÖ imamlarını telefonla arayan Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğunun 17 Aralık kumpasını kuran FETÖ’cü polis müdürleri ile olan bağlantısı deşifre olmuştu. Soruşturmada ayrıca Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz’un 17-25 öncesi firari savcı Zekeriya Öz’ün odasında kurulu Başsavcılık adına kayıtlı telefon numarası ve Öz’ün oğluyla irtibatlı olduğu tespit edilmişti. Metin Topuz’un bağlantılarını inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ilginç isimlere ulaştı. Topuz’un 1994 yılından beri Başkonsolosluk’ta görevli olduğu öğrenilirken, cep telefonu ile iletişime girdiği isimler mercek altına alındı.

PATLAMADAN ÖNCE KONUŞTULAR

Topuz’un 2003’te İstanbul’u kana bulayan patlamalarla ilgili Suriye’de bulunan bir şüpheliyle patlamalardan önce telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlendi. 15 Kasım 2003 sabah saatlerinde İstanbul’da iki Sinagog’a yönelik patlama, 20 Kasım tarihinde ise Levent’te bulunan İngiliz Başkonsolosluğu ve HSBC binasına El- Kaide terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

SURİYE TESLİM ETTİ AMA SALIVERİLDİ

Yapılan tespitlere göre bu patlamalarla ilgili 30 Kasım tarihinde Suriye’de bulunan şüpheli A.B, Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Hatay İl Jandarma görevlilerine teslim edildi. Şüpheli A.B daha sonra ise 2 gün sorgulandıktan sonra Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz’un telefonlaştığı isimler arasında FETÖ itirafçısı eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar ve Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’na bağlı Özgür B. İsimli kişiyle de irtibatı tespit edildi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026