|

En küçük taviz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonundan sonra Türkiye’yle müzakere masasına oturmak isteyen ABD’ye, “Söz elbette değerlidir. Fakat biz sahada ne olup bittiğine bakarız. Yani hem müzakere eder, hem operasyonlarımızı sürdürürüz” karşılığını verdi. Erdoğan, Türkiye’nin asıl hedefinden ise en küçük taviz vermeyeceğini söyledi.Erdoğan, AK Parti’nin Ankara İl Kongresi’nde şu mesajları verdi: “Bize dostluk gösterene, yüreğimiz de kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklal ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla ezer geçeriz, hiç bu işin şakası yok.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:29 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye’nin uzatılan hiçbir dostluk elini havada bırakmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Söz elbette değerlidir. Asıl sahada ne olup bittiğine bakarız. Hem müzakere ederiz hem de sahadaki operasyonları sürdürürüz. Asıl hedeflerimizden, verecek en küçük tavizimiz yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak mekanizma kurulması kararlaştırılan ABD’ye isim vermeden “Bu ilişkilerde karşılıklı bazı küçük jestler, elbette mümkündür. Asıl hedeflerimizden, asıl iddialarımızdan, asıl beklentilerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur” diye mesaj gönderdi. AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, şu mesajları verdi: Bize dostluk gösterene, yüreğimiz de kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah'ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz, hiç bu işin şakası yok.

EN KÜÇÜK TAVİZİMİZ YOK

Son günlerde bize uzatılan hiçbir dostluk elini havada bırakmadığımızı sizler de görüyorsunuz. Meseleleri diyalogla, suhulet ve aklıselimle çözmek isteyenlere karşı biz de müspet bir tavır sergiliyoruz. Ama şu gerçeği de hiç kimse aklından çıkarmamalıdır. Söz elbette önemlidir, değerlidir; konuşmak müzakere etmek belirli konularda anlaşmak elbette kıymetlidir. Fakat biz asıl neticeye bakarız, asıl uygulamaya bakarız, asıl sahada ne olup bittiğine bakarız. Yani hem müzakere ederiz hem de sahadaki operasyonlarımızı sürdürürüz. Bu süreçte kendine çekidüzen vermesi, yaptıklarını sigaya çekmesi, eksiklerini tamamlayıp yanlışlarını düzeltmesi gerekenler karşımızdakilerdir.

KARŞILIKLI JESTLER MÜMKÜN

Bu ilişkilerde karşılıklı bazı küçük jestler, elbette mümkündür. Asıl hedeflerimizden, asıl iddialarımızdan, asıl beklentilerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur. Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Biz dürüst davrandık. Türkiye olarak kimsenin hakkına girmedik ki geri adım atalım, kimsenin verdiğimiz sözlerle yaptığımız işler arasında dağlar gibi farklar ortaya çıkmadı ki düzeltmeye gidelim. İşte Afrin'de sabır sabır sabır... Sayın Obama ile defalarca konuştuk. Ama hep aldatıldık. Bir değil, iki değil, üç değil, hep aldatıldık. Verilen sözler yerine getirilmedi, arkamızdan işler çevrildi. Dolayısıyla ülkemizden belli beklentiler içine girenler, önce bu yanlışları bir düzeltecekler ki bizden söz istesinler, bizden talepte bulunsunlar.

YA KOLLARINI AÇANLARA GİDECEKLER…

PKK'sı da DEAŞ'ı da PYD'si de hepsi gömülmeye başladı. Biz ne dedik? 'Bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz' dedik. Gömdük mü, gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz. Ya buraları bırakıp gidecekler o kendilerine ellerini açanlara veyahut da silahları gömecekler, üzerine de betonu atacaklar. Onlara teslim edilen binlerce kamyon ve uçak dolusu silahlar, verilen eğitimler, sağlanan destekler inkar edilmesin ve bu politikadan da derhal vazgeçilsin.

LEBLEBİ ÇEKİRDEK KOLAYLIĞINDA

Hamdolsun bizim terör örgütlerinin her çeşidiyle baş edecek gücümüz, imkanımız, kabiliyetimiz var. Yeter ki terör örgütlerinin yanında hiçbir müttefikimizin askeri ve personeli olmasın. Aynı şekilde ülkemizde işledikleri suçlar sebebiyle Avrupa'ya, Amerika'ya ve dünyanın diğer yerlerine giden teröristler korunmasın, kollanmasın. Bizden teröristleri isteyenler, kendilerindeki teröristleri acaba bize niye teslim etmiyorlar? Arkasındaki destekler çekildiği zaman bu terör örgütlerini tepelemek bizim için adeta leblebi-çekirdek kolaylığındadır. Velhasıl, terör örgütlerini tepelemek bizim için vaka-i adiyedendir. Yeter ki birileri ayağımıza bağ olmasın.

MEZAR EDERİZ MEZAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara 6. Olağan İl Kongresi'nin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na gelişinde salon dışında bekleyen partililere seslendi. Geçen yıl 16 Nisan'da yapılan referandumda Ankara'da ortalamanın altında bir sonuç çıktığını anımsatan Erdoğan, "Şimdi Mart 2019'da, Kasım 2019'da inşallah sandıkları patlatmaya var mıyız” diye sordu. Türkiye’nin 780 km kareye 18 milyon kareden geldiğini hatırlatarak, “ Neydik, ne olduk. Burayı bölmek, parçalamak isteyenlere mezar ederiz her yeri mezar” dedi.


İki Sabri tanıdım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz’ü evinde ziyaret ettiğini ve 47. kez ameliyat olarak bacağının kesileceğini üzülerek açıkladı.

BACAĞI KESİLECEK

Erdoğan, şöyle devam etti:“Bu gazimiz 15 Temmuz Köprüsü’nde bu alçaklar tarafından vurulmuş. 32 yaşında bir genç kardeşimiz, bir tane yavrusu var ve gerçekten çok da cefakar bir eşi var. İlginç olan şey şu: 46 kez ameliyat olmuş. Şimdi Salı günü ayağının dizden altını kesecekler.Düşündüm, düşündüm dediler ki başka çare yok. 2 Sabri tanıdım ben, birisi bu Sabri ayağı kesiliyor.

DİĞER TANKIN ALTINA YATTI

Diğeri de kendini tankın altına atan Sabri. Onu da çok ameliyat ettiler. Onu yurt dışına gönderdik dil tahsili yapıyor. Böyle gençlerimiz olduktan sonra birileri diyor ki, gençlik şöyle gençlik böyle. Bu rüzgar kimi zaman meltem olur eser, kimi zaman fırtına olur yıkar geçer. Dedi ki, ‘Reisim kararı verdim ve salı günü 47. operasyona gireceğiz… Ne yapalım ayağımızı kestireceğiz.’

GENÇLİĞİMİZ DİMDİK AYAKTA

Böyle gençlerimiz olduktan sonra birileri diyor ki gençlik şöyle gençlik böyle. Bizim gençliğimiz böyle dimdik ayakta. Üniversitelerdeki arkadaşlarınızdan tutun lisedekilere kadar hepsini kucaklamaya ak çatı altında birlikte yola devam etmeye var mısınız."



#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce