|

Erdoğan: 4-5 km kaldı Afrin'e giriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Öğlen saatlerinde rakamları aldım, 3 bin 300 terörist etkisiz hale getirildi. İşte şimdi 4-5 km kaldı, Afrin'e giriyoruz" dedi.

Yeni Şafak
17:09 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 17:42 - 11/03/2018 Pazar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"O teröristlere biz ne dedik, dedik ki rahat durun. Eğer rahat durmazsanız sizi deliklerinizde, inlerinizde boğarız dedik. Gabar'da, Cudi'de, Bestler Deresi'nde boğduk mu? İşte şimdi de Afrin. Öğlen saatlerinde rakamları aldım, 3 bin 300 terörist etkisiz hale getirildi. İşte şimdi 4-5 km kaldı, Afrin'e giriyoruz.

Biz işgalci değiliz. Ülkemize yan bakan o teröristlerin peşindeyiz. Askerimizle, polisimizle, jandarmamız ve güvelik korucularımızla, ÖSO ile kovalıyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz ve bu emin beldeyi (Afrin) sahiplerine teslim ediyoruz."

"Osmanlı tokadını sadece 3300 terörist yemedi"

Ardından salona geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın buradaki konuşmasından satır başları ise şöyle:

Biz, sömürünün olmadığı, bebek cesetlerinin sahile vurmadığı daha merhametli bir dünyanın mücadelesini veriyoruz.

Biz, Gazze'de, Doğu Guta'da top oynayan çocukların savaş uçakları tarafından vahşice katledilmediği bir bölgenin hayalini kuruyoruz.

Afrin'deyiz. İşgal ya da toprak almak için orada değiliz, ülkemizi taciz eden teröristleri kovalıyoruz.

Dün beraber yürüdüklerimizden bazıları 'Osmanlı tokadının ne olduğunu hala anlayamamış. Şu anda Osmanlı tokadını sadece Afrin'deki 3 bin 300 terörist yemedi, onların dışında da bazıları yedi.

Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur. Ne komşularımıza ne diğer ülkelere hiçbir zaman husumetle yaklaşmadık, yaklaşmıyoruz. Hiçbir ülkeyle de ilişkilerimizi zedelemek istemiyoruz.

Nasıl ki Türkiye tüm imkansızlıklara rağmen bir asır önce bekasına yönelik senaryoları Çanakkale'de, Sakarya Meydan Savaşı'nda paçavraya çevirmişse bugün de aynısını yapacak güç ve kudrete sahiptir.

Her zaman komşularımızın, kardeşlerimizin kendinden emin olduğu, sırtını dayadığı, itimat ettiği bir ülke olduk. Kendimizle beraber bölgemizin de güvenliği için çalışmayı sürdüreceğiz.

#Erdoğan
#Sakarya
6 yıl önce