|

Erdoğan: Artık metal yorgunluğu yok

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl kongresinde konuştu. Terörle mücadelenin önemine vurgu yapan Erdoğan, metal yorgunluğu çıkışını hatırlatarak Afrin harekatı ile yeniden diriliş hareketinin başladığını söyledi.

Yeni Şafak
13:15 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:35 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl kongresinde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ne dedik, inlerine kadar kovalayacağız. Kovaladık mı, Gabar'da kovaladık. Cudi'de kovaladık. Tendürek'te kovaladık. Kovalamaya devam ediyoruz. Suriye'ye kaçtılar yine kovaladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile kovaladık. Afrin'de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı.

Yeniden diriliş

Artık metal yorgunluğu yok, Afrin'le beraber şimdi diriliş haraketi yeniden başladı.

Samsun 2019'da büyük ve güçlü Türkiye inşası davasında en önde yer almaya hazır mı? Samsun ülkemizi hak ettiği yere çıkarıyor muyuz? Diriliş hareketini Afrin ile başlattık devamına var mıyız? Sizi ben yeniden dirilişin muştusu olarak kutluyorum. Yola çıkarken ne dedik? Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece. Bu kararlılık ve samimiyet bize ayrı bir güç veriyor.

Kardeşlerim milletimizin bize verdiği destek ve dualara hep hizmetle karşılık vermeye çalıştık. Samsun'a bu dönemde ciddi yatırımlar getirdik. 22 katrilyon yatırım getirdik. Bizden önce gelenler hep laf, laf, laf getirdi. Biz ise hep iş, iş, iş getirdik.



Samsun'a ikinci üniversite müjdesi

Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesini açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar, önceki gün Yükseköğretim Kurulumuzda alındı.

'İstila' söylemine sert tepki

Kimse Türk ordusuna, Türkiye'ye, 'Suriye'de istila hareketi yapıyor' diyemez. Batı, istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir.

Bu çağrıları karşılıksız bırakmayacağız

Bizim dışımızdaki herkes farklı niyetlerle ve taktiklerle oradadır. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz bu durumu gördüğü için Tel Rıfat'tan Münbiç'e, Telabyad'a, Resulayn'a kadar her yerde Türkiye'nin gelip oraları da güvenliğe, huzura, düzene kavuşturmasını isteyen mesajlar gönderiyor. İnşallah onların bu çağrılarını karşılıksız bırakmayacağız.

Suriye sınırlarımız boyunca, gözünü ve kalbini bize yöneltmiş tüm kardeşlerimizin de en kısa zamanda yanlarında olacağız.

Dostlarımızın sayısını artırmaktan memnuniyet duyarız ama birileri ısrarla gelip burnumuzun dibinde adeta gırtlağımıza bıçak dayarcasına işler karıştırmaya devam ederse, işte o zaman kimseyi gözümüz görmez.

'Terörist gençlere izin vermeyeceğiz'

İstanbul'da bir üniversitede lokum dağıtan gençlerimize vatan hainleri saldırdı. Bu teröristlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce