|

Erdoğan, terörist Mihraç Ural'la ilgili detayı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de düzenlenen Suriye kongresinde görülen terörist Mihraç Ural'ın oraya sahte kimlikle girdiğini söyledi. Erdoğan, terörist Mihraç Ural'ın iadesinin de istendiğini açıkladı.

Yeni Şafak
07:59 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:00 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Vatikan ve İtalya temaslarının ardından beraberindeki basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu, sorularını yanıtladı. YPG terör örgütünün maymuncuk gibi olduğunu söyleyen Erdoğan, Soçi'de düzenlenen Suriye kongresinde görülen terörist Mihraç Ural'ın oraya sahte kimlikle girdiğini söyledi. Erdoğan'ın terörist Mihraç Ural ile ilgili gazetecilere açıkladığı detaylar şöyle:

Cenevre sürecinin çok başarılı olduğuna inanmıyorum. Yapılan tüm çalışmalara rağmen, somut bir şey ortaya çıkarılamadı. Astana süreci ise netice alma bakımından daha verimli oldu. Astana’yı biz Cenevre’nin adeta mütemmim cüzü olarak değerlendiriyoruz. Soçi’yle ilgili sıkıntılar yaşandı, bunların aşılması için Mevlüt Bey’in (Çavuşoğlu) epey gayretleri oldu. O gayretler neticesinde bazı yanlışlar düzeltildi. Ama tamamı düzeltildi diyemem. Örneğin o terörist adamın (Mihraç Ural) oraya gitmiş olması. Bunu Sayın Putin’e söylediğimde, ‘Benim bundan haberim yok’ dedi. Ondan sonra konuyla ilgili görüşmeler yaptı. Bize aktardıklarına göre adam oraya sahte kimlikle giriş yapmış.

Mihraç Ural'ın iadesi istendi mi?

Gereken her şeyi söyledik. Mevlüt Bey de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a söyledi. ‘O adam oraya madem o şekilde girmiş, elinizdeyse bize iade edin’ dedik. Böyle bir teröristin her ne surette olursa olsun görüşmecilerin arasına sızabilmesi, Soçi’nin en büyük açığı olmuştur.

#Erdoğan
#Mihraç Ural
#Soçi
6 yıl önce