|

Erdoğan yeni hedefi açıkladı: İnsansız tank yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin insansız tank üreteceğini açıkladı. Yerli sanayinin önemine vurgu yapan Erdoğan "Biz insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız" dedi.

Yeni Şafak
15:22 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:43 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Konya'da üretilen mini insansız tank.
Konya'da üretilen mini insansız tank.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin insansız tank üreteceğini açıkladı. Yerli ve milli savunma sanayi üretimine dikkat çeken Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

İnsansız Hava Araçları

Savunma sanayimizdeki hamleler, 2002 yılında ülkemizde 66 savunma projesi yaklaşık yüzde 20 yerlilik oranı ile yürütülüyordu. 2017 yılında 600 projeyi yüzde 65'in üzerinde yerlilik haliyle sürdürür hale geldik. Şuan Afrin'de zırhlı taşıyıcılarımız var ya bunların hepsi bizim.

Bu kötü komşular bizi en sonund silahlı ve silahsız insansız hava aracı sahibi yaptılar.

Eğer şu anda bunu biz kendimiz üretiyor olmasaydık, 'Bir tane insansız hava aracımız düşse ne olur' diye düşünürdük. Ama şimdi düşünmüyoruz. Düşürürseniz düşürün be. İkincisi de üçüncüsü de dördüncüsü de var, gelin.

İnsansız tank üreteceğiz

Biz buraya geldik, daha iyiye taşıyacağız. Biz insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ve bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Artık bu teknolojiyi yakalayan ülke konumuna geliyoruz.


İnsansız mini tank

Türkiye'de mini insansız tank üretilmişti. İnsansız, paletli mini tank robot olarak tarif edebileceğimiz ANKEBOT, 1193 mm uzunluğa ve 973 mm yüksekliğe sahip. 450 kg ağırlığa sahip olan robot, 100 kg yük taşıma kapasitesine, 360 derece dönebilir tarete ve 48 derecelik namlu açısına sahip. Palete entegreli elektrik motorlarından güç alan mini tank enerjisini yaklaşık 8 saatlik aküsünden alıyor.

Kontrolü görüntülü kumanda sayesinde sağlanan mini tank yaklaşık 30 metreye kadar görüntü aktarımı ve kontrol olanağı sağlayan sinyalleri gönderebiliyor.



#Erdoğan
6 yıl önce