|

Erdoğan'dan Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı köşkü müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 947. Yılı anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada Ahlat'ta 10 dönüm alanda, 1071 metrekare oturma alanına sahip bir otağ merkezi yapacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
16:01 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 16:38 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde "Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı"nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Malazgirt’te zafere ulaştıran birlik ve beraberlik iradesi vatanımızın mayası, aziz milletimizin ve büyük Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. Şanlı zaferin 947. yılı kutlu olsun.

Sabah Ahlat'taydık. Tarihimizde çok önemli yeri olan Selçuklu Meydan Kabristanı'nı ziyaret ettik. Şu anda da maaşallah Malazgirt Ovasını görüyorum. Onbinler burada. Az önce resmi rakamı aldım. 75 bin kişi.

Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı köşkü müjdesi

Milletimizin birliğinin beraberliğini sembolü olan bu bölgeyi korumalı gözetmeliyiz. Sayın Bahçeli bir ziyaretinde güzel bir hatırlatmada bulundu: Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır. Çünkü otağı Sultan Alpaslan oraya kurdu biz de varisleri olarak oraya böyle bir inşallah otağ kuralım. Bugün vali ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur en az 5 dönüm çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu en az 10 dönüm dedi. Bu bir işaret fişeğidir inşallah sonu da hayır olur. Malazgirt savaşının yaşandığı bölgeyi milli park olarak ilan ettik ve düzenlemesine başladık. Bu yıl milli park alanının ilk etabı devreye girdi.

Gençlere çağrı


Fetih zulme karşı başkaldırının adıdır. Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. En büyük fethimiz gönüllerin fethidir. Kaç asır geçerse geçsin varlığımız bu sayede devam ediyor. Malazgirt’te kazandığımız zafer bize Avrupa’nın ortalarına kadar giden yolu açmıştır. Bu yüzden Malazgirt Mekke, Medine, Bursa, Edirne, İstanbul tüm Balkanlar demektir. Malazgirt ruhunu unutursa ne öncemiz kalır ne sonramız. Biz Malazgirt’te sadece bir zafer kazanmadık Malazgirt’te millet olduğumuzu tüm dünyaya ilan ettik. Şayet Malazgirt ruhunu yaşatmayı başaramazsak geçmişimizle birlikte geleceğimiz de kaybederiz. Gençler bu mübarek topraklara sahip çıkın.

"Anadolu yıkılırsa ne Afrika ne de Ortadoğu kalır"

Üzerimizde oynanan oyunların perde arkasında tarihi gerçekler vardır. Anadolu'yu ne kadar güçlü tutarsak o derece güçlü oluruz. Türkiye, sadece kendi sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye, tıpkı buz dağının görünen yüzü gibi gerisindeki koskoca bir medeniyetin, tarihin, insanlığın sorumluluğunu taşıyor. Bu topraklar için nice büyük mücadeleler verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal, 15 yaşındaki gençleriyle yedi düvele karşı savaştı ve Çanakkale geçilmez dediler. Anadolu yıkılırsa ne Afrika ne Orta Asya, ne Ortadoğu ne Balkanlar ve Kafkaslar kalır.

#Malazgirt
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Ahlat
6 yıl önce