|

Eren'in şehit olduğu evin 5 km uzağında yoğunlaştılar

Maçka'da PKK'lıların hain saldırısı sonucu Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu bölgede operasyon sürüyor. 5 kilometre uzaklıktaki 2 ayrı evden gelen haber üzerine çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Yeni Şafak
13:50 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:17 - 4/09/2017 Pazartesi
Özel birlikler Eren Bülbül'ün şehit düştüğü bölgede operasyonlarını sürdürüyor.
Özel birlikler Eren Bülbül'ün şehit düştüğü bölgede operasyonlarını sürdürüyor.

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsal kesiminde Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün şehit olduğu saldırının ardından kaçan PKK’lı teröristleri yakalamak için başlatılan kapsamlı operasyonlar sürerken, özel ekipler terörist grubun saldırdıkları yere 5 kilometre uzaklıktaki 2 ayrı evden de iki hafta sonra gıda maddesi ve çeşitli malzemenin çalınması üzerine çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral
Arif Çetin
Trabzon Maçka İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bölgedeki operasyonlara dair planları inceleyen Orgeneral Çetin operasyon bölgesindeki özel birliklerle telsiz bağlantısı da kurdu.

Araştırma başlatıldı

Konu hakkında titiz çalışma yürüten güvenlik güçleri, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’i şehit eden ve ilçede daha önceki saldırıların da failleri olan teröristlerin çaldığı değerlendirilen erzakları nasıl taşıdıkları ve nereye sakladıklarına ilişkin de araştırma başlattı.

Ekipler ayrıca terörist grubun bölgede yoğunluk gösteren turizmi fırsat bilip, siyah çarşafla kamufle olarak bölgede kaçma ihtimalini de değerlendirdiği öğrenildi. Yetkililer daha önce de telsiz kestirmesi aldıkları grubun yakalanmasının an meselesi olduğunu da söyledi.

  • 11 Ağustos’ta Maçka İlçesi Vazelon Manastırı Mevkii’ndeki bir evden erzak çalan teröristlerin açtığı ateş sonucu Astsubay Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül şehit olmuştu.
Sorguda sona gelindi

Bu arada İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ve kripto subaylara yönelik yürütülen soruşturması kapsamında gözaltındaki bir şüphelinin ifadesi sonrası 23 Ağustos'ta gözaltına alınan ve 'PKK ve FETÖ' işbirliği kapsamında da uzman polislerin yer aldığı özel ekiplerce sorgulanan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zabit Zengin´in emniyetteki işlemlerinde sona gelindiği öğrenildi.

  • Geçen 30 Ağustos'ta üsteğmen rütbesi alması beklenen ve ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Teğmen Zengin´in sorgusunun ardından yarın mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.


#Eren Bülbül
#Operasyon
7 yıl önce