'Erzurum geçmişte Ermenilerindi' diyen HDP'li Beştaş'a AK Partili Fırat'dan tepki: Şehrin coğrafyasını bir haftalık geziyle hatmettiğini düşünüyor

11:31, 10/07/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
'Erzurum geçmişte Ermenilerindi' diyen HDP'li Beştaş'a AK Partili Fırat'dan tepki: Şehrin coğrafyasını bir haftalık geziyle hatmettiğini düşünüyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, ‘Erzurum geçmişte Ermenilerindi’ iddiasında bulunan HDP'li Meral Danış Beştaş'a tepki gösterdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, ‘Erzurum geçmişte Ermenilerindi’ iddiasında bulunan HDP'li Meral Danış Beştaş'a tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Fırat, "Şehrin coğrafyasını, kültür ve tarihini bir haftalık geziyle hatmettiğini düşünmek akla ve izana uymaz." dedi. Fırat, "Tarih ve gerçeklerle bağdaşmayan beyanlar, demogoji ve provokasyonlardan öteye gidemeyecektir." ifadelerini kullandı.

‘Erzurum geçmişte Ermenilerindi’ diyen HDP'li Meral Danış Beştaş'ın bu iddiası tepkiyle karşılandı. Beştaş'a tepki gösteren Araştırmacı-Yazar Murat Ertaş,
"Erzurum dün de bugün de küçük Türkistan'dır. Öyle ki, Horasan erenlerinin bin sene evvel ruh verdiği şehrimize o gün bugün Horasan ilçesinden ve Tebrizkapı'dan girilir. Osmanlı döneminde de bir İslam kalesi olan Erzurum'da 72 milletten insan huzur içerisinde yaşamıştır."
açıklamasında bulunurken bir tepki de Beştaş'a AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat'dan geldi.

"Şehrin coğrafyasını bir haftalık geziyle hatmettiğini düşünüyor"

Baştaş'ın iddiasına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan Fırat,
"Şehrin coğrafyasını, kültür ve tarihini bir haftalık geziyle hatmettiğini düşünmek akla ve izana uymaz."
dedi.

"Tarih ve gerçeklerle bağdaşmayan beyanlar provokasyonlardan öteye gidemeyecek"

Fırat, şunları söyledi:

"Meral Hanım’ın internette dolaşan Erzurum ile ilgili talihsiz beyanlarını teessür ile karşıladım. Erzurum köklü bir geçmişi olan, bir çok kültüre ve etnik kökene ev sahipliği yapmış/yapan kadim bir şehrimizdir. Şehrin coğrafyasını, kültür ve tarihini bir haftalık geziyle hatmettiğini düşünmek akla ve izana uymaz. Tarih ve gerçeklerle bağdaşmayan beyanlar, demogoji ve provokasyonlardan öteye gidemeyecektir. Erzurum halkı kuzey-güney, dadaş- kürt tarzı açıklamalarla bölünemeyecek kadar köklü bir geçmişe sahiptir. ‘Kilid-i mülkü İslam’ olan Erzurum'u etnik köken üzerinden ayrıştırmak isteyenler ihsanından da mahrum kalacaklardır.
Söz ve eylemlerimizle şehrin huzur ve barışını tesis etmeye çalışmak seçmenlerimize borcumuzdur."




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026