|

Eski Türkiye yok artık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400’lerden dolayı Türkiye aleyhine açıklamalar yapıp ambargo tehdidinde bulunan ABD’ye cevap verdi: ABD böyle adımlar atarsa, Türkiye’den karşılığını mutlaka alır. Artık eski Türkiye yok. Bunu herkesin görmesi lazım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Monday
Güncelleme: 02:09 - 7/05/2018 Monday
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Mayıs’ta Almanya Solingen’de düzenlenecek anma törenine katılacağını söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Mayıs’ta Almanya Solingen’de düzenlenecek anma törenine katılacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna ile pasaportsuz seyahat uygulamasının başladığını ve iki sene içinde bu ülkeden Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 80 arttığını dile getiren Çavuşoğlu, Rusya ile de vizesiz ve pasaportsuz seyahat için görüşmelere başlayacaklarını belirtti.

RUSYA İLE NORMALLEŞME SAĞLANDI

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde normalleşmenin artık sağlandığına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Malum büyük projelerimiz var. Türk Akımı Projesi, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali, bunları ne zaman gerçekleştireceğiz, bitireceğiz, bunları konuşuyoruz. Artık o sorundu, bu sorundu bunları konuşmuyoruz. Gerçekten bu önemli bir nokta” değerlendirmesinde bulundu.

BU ANLAYIŞTAN VAZGEÇMELİ

Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 füze tercihi sebebiyle ABD’de Türkiye'ye ambargo uygulama istenmesi ve bu konuda yasama organlarındaki girişimlere ilişkin, “ABD bize ambargo ya da vizeye yönelik bir adım atarsa, Türkiye mutlaka buna bir cevap verir. Ama biz bunu arzu etmeyiz. Bu duruma niye gelelim, yapılması gereken ne? ABD bu anlayıştan vazgeçmeli” dedi.

ABD GEREKEN CEVABI ALIR

Türkiye'nin S-400 füzeleri konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Böyle tehditvari konuşmaları doğru değil. Biz ilişkileri düzeltmeye çalışırken, ABD böyle adımlar atarsa Türkiye'den karşılığını mutlaka alır. Bize olumsuz adım atarlarsa, biz de cevabını veririz. Artık eski Türkiye yok, bunu herkesin görmesi lazım” ifadelerini kullandı.

#Türkiye
#Mevlüt Çavuşoğlu
6 years ago