|

Fahiş fiyata karşı 1000 market

Gıdada fahiş fiyata karşı önemli bir adım atılıyor. Daha önce “5 zincir marketin topladığı ürünlerle piyasayı altüst ettiği”ni söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ‘Tarım Kredi Kooperatifleri’ne talimat verdiğini, ilk etapta 500 metrekarelik 1000 market açılacağını duyurdu.

Haber Merkezi
01:58 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 02:05 - 4/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesiyle birlikte marketten alışveriş yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesiyle birlikte marketten alışveriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evinin yakınındaki Tarım Kredi Kooperatifi’nce açılan marketi ziyaret etti ve fahiş fiyatlarla mücadele için verdği talimatı açıkladı.

Yaklaşık yarım saat içeride kalan ve kasada nakit ödeme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla ve çalışanlarla sohbet etti. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alışverişinin ardından, “Tarım Kredi Kooperatifleri’mizin buradaki gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun” dedi.

500 METREKARE OLACAK

Vatandaşların kesesine uygun bir market olduğunu belirten Erdoğan, “Tabii bunların süratle çoğaltılması noktasında ‘Tarım Kredi Kooperatifleri’ne verdiğimiz talimatlar var. Süratle, 500 metrekareden olmak üzere Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı da balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat burada yaptığım alışverişte bunu gördüm. Bundan dolayı da mutluyum” diye konuştu.


GENÇLER İÇİN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’nın tüm gençlere hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından, “Türkiye, genç nüfus bakımından çok az ülkenin sahip olduğu büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin değerlendirilmesi açısından oldukça önemli bir adım olan Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı’nın şimdiden tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” paylaşımı yaptı. Erdoğan’ın “Gençlerin istihdamının önündeki engeller kalkacak” dediği paylaşımda yer alan bilgilerde “Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı” başlığı ile “2023 yılında genç işsizlik oranının yüzde 17,8 düzeylerine indirilmesini, genç işgücüne katılma oranının yüzde 46 düzeyine yükseltilmesini, eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlerimizin oranının yüzde 20 düzeyine düşürülmesini hedefliyoruz” denildi.


ÇOK ÖNEMLİ ÇIKIŞLARA VESİLE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katıldığı “Manisa Gençlik Buluşması” programına, telefonla bağlanarak gençlere hitap etti. Gençlere seslenen Erdoğan, buluşmanın hayırlara vesile olmasını, bu çalışmaların bereketli neticelenmesini diledi. Gençlerin gerek Dışişleri Bakanı, gerek diğer bakanlar ve AK Parti teşkilatının genel başkan yardımcılarıyla yaptıkları, yapacakları toplantıların, 2023 için çok önemli çıkışlara vesile olacağına inandığını kaydeden Erdoğan, “Sizlerin buluşmasını çok çok önemsiyorum. Bundan dolayı sizleri ayrıca tebrik ediyorum. Bu buluşmalarla birlikte sizler adeta şimdiden hazırlıkların içindesiniz. Bunları ihmal etmeden yolculuğa devam etmekte büyük fayda var. Bütün kardeşlerimizi, gençlerimizi tebrik ederken, bu yürüyüşlerin inşallah hayırlı bir sonuca varmasını Rabb’imden niyaz ediyor, sizleri tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

#Tarım Kredi Kooperatifleri
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Fahiş Fiyat
3 yıl önce